Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Hunter: Il Cacciatore te zien vanaf 29 juni

  •  
13-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
il Cacciatore
Veronica pakt deze maand uit met een Italiaanse misdaadserie over de strijd tegen de maffia.
Il Cacciatore (de Engelse vertaling plakte Netflix voor de titel) is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De serie speelt zich af in de stad Palermo, aan het begin van de jaren negentig. Een oorlog tussen twee rivaliserende maffiafamilies eist talloze slachtoffers en openbaar aanklager Saverio Barone (Francesco Montanari) lijkt de enige die echt actie durft te ondernemen. Wanneer hij laat zien dat hij niet bang is om corruptie binnen zijn eigen rechtssysteem aan de kaak te stellen, wordt hij door de politie van Palermo opgenomen in een speciale eenheid die de georganiseerde misdaad moet bestrijden. Barone zou bekend komen te staan als de jager waar de titel naar verwijst; met zijn hulp werden meer dan 300 maffioso opgepakt. De periode waarin men destijds de oorlog aan de maffia veklaarde werd bestempeld als 'the hunting season'.
Het eerste seizoen van The Hunter: Il Cacciatore bestaat uit twaalf afleveringen en is vanaf 29 juni te zien op Veronica. Op Netflix is nu ook de maffiaserie Suburra te zien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!