Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Good Doctor S05E01: zenuwen voor het trouwen

  •  
06-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
344 keer bekeken
  •  
The Good Doctor S05
Het lijkt erop dat chirurg Shaun Murphy en zijn verloofde Lea toch in het huwelijksbootje gaan stappen – tijdens de voorbereidingen is de spanning in zekere zin al om te snijden.
Chirurg Shaun Murphy (Freddie Highmore) gaat trouwen. Dat vooruitzicht gaat natuurlijk gepaard met de nodige zenuwen. Hoewel Murphy’s verloofde Lea (Paige Spara) in dat opzicht aan het kortste eind lijkt te trekken: in de openingsscène van de eerste aflevering van het vijfde seizoen droomt ze over hoe de mooiste dag van haar leven – een huwelijksvoltrekking in een bos - eruit zou moeten zien. Maar dan loopt alles in de soep: het begint te regenen, maar de gasten hebben gelukkig maagdelijk witte paraplu’s, totdat de bliksem in een boom slaat die vervolgens omvalt in de richting van het bruidspaar.
Het wordt geen buitenhuwelijk, meldt Lea haar verloofde de volgende dag. Maar Murphy is bezig met zijn werk; zijn roeping. Er zijn weer een paar interessante ziektegevallen op zijn radar gekomen waar de savant zijn fascinatie op kan botvieren. Dokter Audrey Lim (Christina Chang) heeft intussen het plan bedacht om haar lover dokter Mateo Rendon Osma (Osvaldo Benavides) een baan aan te bieden in het ziekenhuis, omdat hij vanwege een strafblad nergens wordt aangenomen. Terwijl dokter Marcus Andrews (Hill Harper) nadat zijn relatie uit is affaires aangaat met diverse vrouwen tegelijk – onder wie twee diëtisten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Good Doctor S05
Murphy ziet in die zin hoe om zich heen langdurige relaties niet voor iedereen een onvervalst succes zijn. Maar zolang Lea vastberaden is, vindt hij het prima, zoveel is duidelijk. En na vier seizoenen is het Amerikaanse melodrama misschien ook wel toe aan een stukje wasdom; een nieuwe levensfase voor Murphy. Het huwelijk zal in dramatisch opzicht waarschijnlijk ook vormen als nieuwe bron voor invalshoeken voor afleveringen. Het valt te benieuwen of de band tussen Murphy en Lea bestand is tegen de tand des tijds – maar aan het begin van het vijfde seizoen is er geen vuiltje aan de lucht te bekennen.
The Good Doctor S05, vanaf 7 februari 2022 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!