de Lagarde

The Girl from Oslo S01: ontvoeringen, terrorisme en onderhandelingen

  •  
21-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
217 keer bekeken
  •  
The Girl from Oslo S01
Politiek gedreven Noors-Israëlische thrillerserie.
In de thrillerserie The Girl from Oslo (originele titel: Bortført ) doet een moeder er alles aan om haar ontvoerde dochter levend terug te krijgen uit de handen van IS. De serie speelt zich af in Israël en Noorwegen en vertelt een fictief verhaal over de nog altijd desastreuze gevolgen van de in de jaren 90 ondertekende Oslo-akkoorden die géén onafhankelijke Palestijnse staat beloofden.
The Girl from Oslo S01
Pia (Andrea Berntzen) is na een ruzie met haar moeder Alex (Anneke von der Lippe) vanuit Oslo naar Israël vertrokken om daar haar vakantie en haar verjaardag te vieren. Alleen loopt haar vakantie anders dan ze had gehoopt: ze wordt met haar twee vrienden Nadav en Noa ontvoerd door IS-terroristen. In ruil voor hun vrijlating eisen de terroristen dat twaalf IS-gevangenen in Israël vrijgelaten worden en een in Noorwegen.
The Girl from Oslo S01
Nog voordat Alex weet dat haar dochter ontvoerd is, reist ze naar Israël en vraagt ze hulp aan Arik (Amos Tamam): een Israëlische minister met wie zij samenwerkte tijdens onderhandelingen voor de Oslo-akkoorden in de jaren 90. In Israël werken Arik en Alex om de drie te bevrijden door middel van diplomatieke onderhandelingen met bestaande contacten. In Oslo werkt Alex’ man Karl, die advocaat is, ook aan een plan om het drietal te bevrijden. Hij probeert op legale wijze de gevangene die IS wil hebben vrij te krijgen uit de gevangenis. Wanneer de onderhandelingen niet snel genoeg gaan en een reddingsactie mislukt, schakelt Alex de hulp in van haar oude vriendin Layla (Raida Adon) die haar in contact kan brengen met Hamas.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Girl from Oslo S01
Hoewel het acteerwerk niet altijd even sterk is en soms zelfs ongeloofwaardig, weet The Girl from Oslo door de spannende ontwikkelingen en geheimen die aan het licht komen de aandacht vast te houden. Noemenswaardig is nog dat er een IS-strijder is die de complexiteit van het Gaza-conflict belichaamt.
The Girl from Oslo S01, vanaf 19 december 2021 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!