Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Crossing S01E01: weinig opmerkelijke mysterie-thriller

  •  
07-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
243 keer bekeken
  •  
The Crossing
The Crossing heeft een boeiend uitgangspunt, maar blijkt een dertien-in-een-dozijn-mysterie-thriller.
Een donkere massa van lichamen zweeft in het water. Mannen, vrouwen, kinderen. De camera richt zich op een jong meisje, wier moeder naar haar toe zwemt, haar een kus geeft om haar doen te opleven, en dan met haar naar de oppervlakte zwemt.
The Crossing toont het verhaal van Jude Ellis (Steve Zahn, Dallas Buyers Club), een voormalige politieagent uit Oakland, die na zijn scheiding een baan als sheriff heeft aangenomen in het rustige vissersdorpje Port Canaan, te Oregon. Zijn rechterhand Nestor Rosario (Rick Gomez, Band of Brothers) komt hem op een ochtend opzoeken en zegt dat verscheidene lichamen zijn aangespoeld op het plaatselijke strand – sommige mensen zijn nog in leven. Het gaat om in totaal 47 overlevenden, inclusief de achtjarige Leah (Bailey Skodje). De leider van de groep Caleb (Marcuis Harris) vertelt een opmerkelijk verhaal aan de onderzoeker Emma Ren (Sandrine Holt, House of Cards). De overlevenden komen uit een land dat is verwoest door oorlog, alleen is dat land Amerika, maar dan meer dan 150 jaar in de toekomst. Een humanoïde ras genaamd The Apex gebruikt hun superkrachten om de macht over te nemen, en de gebrekkige mensen uit te roeien. Via een portaal weten ze te vluchten naar de 21 e eeuw.
The Crossing
Het is van uiterst belang dat een serie met een uitgangspunt als The Crossing je vanaf het eerste moment weet te grijpen, zodat je als kijker geëngageerd bent voor het hele seizoen. De opener weet het raamwerk van het verhaal redelijk neer te zetten, maar slaagt er maar deels in om de kijker te verleiden met intriges. Hoewel de serie een groot mysterieus complot als uitgangspunt heeft, wordt al snel duidelijk dat Jude gevangen komt te zitten in een tweestrijd tussen de federale overheid en de overlevenden, ofwel ogenschijnlijke vluchtelingen uit een andere tijd.
The Crossing
‘Dit is het Amerika van weleer. Iedereen heeft hier rechten, waar ze ook vandaan komen', stelt Caleb. Het is een interessante opmerking over de beweegredenen van de vluchtelingen, maar de serie geeft zich niet volledig over aan verborgen sociaal commentaar. Het script van makers Dan Dworkin en Jay Beattie (het duo werkte eerder samen aan series als Revenge en Scream: The TV Series) richt zich meer op het creëren van een web van mysterie. Toch laten ze subtiel de vraag doorschemeren: hoe zouden Amerikanen vluchtelingen behandelen als deze zouden beweren hun medeburgers te zijn?
The Crossing
Tijdreizen, bovennatuurlijke mensen, en het ontrafelen van mysterie in een klein vissersdorpje. The Crossing weet je aandacht maar net vast te houden.
The Crossing S01, vanaf 6 mei te zien bij Videoland en bij Ziggo Movies & Series.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!