Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Chef Show S01: Jon Favreau en Roy Choi verkennen goed eten

  •  
09-06-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
The Chef Show
Verfrissende culinaire docu met vlot tempo en interessante gasten.
In 2014 maakte regisseur en acteur Jon Favreau de indie-film Chef. Een kleinschalige film over een kok die zijn passie voor koken terugvond door een 'foodtruck' te beginnen. Ter voorbereiding van de film, waarin Favreau de hoofdrol heeft, vroeg hij de inspirator van het filmverhaal Roy Choi om zijn mentor te zijn. Choi is een Koreaans-Amerikaanse chef en de grondlegger van het foodtruck-fenomeen.
Favreau kwam op het idee van The Chef Show, doordat hij het koken met Choi miste. The Chef Show voelt alsof je op bezoek bent bij vrienden die voor je koken, praten over de kunst van koken en vooral plezier hebben. Favreau en Choi vormen een aandoenlijk en sympathiek duo om naar te kijken. Hun nieuwsgierigheid en natuurlijk over-en-weer van leren en respect van en naar elkaar toe, plus het eten wat zij klaarmaken, maken The Chef Show heerlijk om naar te kijken. Het is niet gescript, waardoor de dialogen en interacties ongeforceerd, eerlijk en soms verrassend zijn.
The Chef Show
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Chef’s Table , gaat het in The Chef Show niet zozeer om prachtig geserveerde gerechten, maar om het koken zelf. ‘Koken is erg zen. Je moet je op het moment concentreren.’ De serie geeft een inkijkje in het ambacht van het koken, maar ook hoe eten mensen bij elkaar brengt. ‘Dat is het mooiste aan eten. Dat ’t altijd gemeenschappelijk was en is.’ En dat is precies wat de serie doet.
The Chef Show
De charme van de serie ligt in Favreau en Choi’s passie voor eten, en in hoe zij oprecht geïnteresseerd zijn in elkaar en hun gasten De twee reizen door Amerika en gaan op bezoek bij bekende foodies. De afleveringen wisselen van structuur, maar niet op een storende manier. Af en toe lijkt het op David Changs Ugly Delicious. Het is een combinatie van koken en gesprekken over koken, eten en de culturele dimensies van voedsel.
In elke aflevering komen meerdere gasten voor, wat voor chaotische gezelligheid zorgt. Het seizoen start bij Goop waar zij samen met Gwyneth Paltrow (die in de aflevering helemaal vergeten is dat zij in Spider-Man: Homecoming speelde!) een vegetarische Pepper Pot maken. Als knipoog naar haar personage Pepper Potts in het Marvel Cinematic Universe. In de aflevering met David Chang draait het vooral om hoe ‘cultuur leeft in ons eten’ en hoe je dit kan doorgeven aan volgende generaties. Met regisseur Robert Rodriguez (Sin City) maken ze een pizza van bloemkool, en ze nemen een YouTube-filmpje op met de Binging with Babish -ster.
The Chef Show
De twee zitten ook samen met Marvels Tom Holland (Spider-Man: Homecoming) en Robert Downey Jr. (Iron Man) en de Russo-broers (de regisseurs van Avengers: Endgame ) in Atlanta aan tafel om het eten van chef Ford Fry in zijn restaurant The Optimist te eten. En er is een aflevering als eerbetoon aan de in 2018 overleden culinair recensent Jonathan Gold – die een belangrijke rol had in het succes van Choi.
En als je goed oplet kun je nog een paar handige kooktips meenemen.
The Chef Show S01, vanaf 7 juni 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!