Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Bridge S04E07: een emotionele hereniging en een akelige separatie

  •  
11-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  
The Bridge 407
In de voorlaatste, ontroerende aflevering heeft Henrik aan één blik genoeg.
(Let op; recensie bevat spoilers!)
Zoals vaker dit seizoen leiden de cliffhangers tot niets: Henrik werd slechts in zijn been geschoten. Saga vraagt aarzelend aan Jonas hoe het gaat, waardoor zelfs Jonas door heeft dat er iets mis is. Hij kan zich beter zorgen maken om zichzelf, aangezien Lilian Barbara de opdracht heeft gegeven hem te onderzoeken. Het partnerschap tussen Jonas en Saga werkt echter verrassend goed.
6287.w1898.0.0fdac32
Wat wil Frank bereiken door Christoffer op te sluiten? We komen het niet te weten, want Christoffer laat het niet nog eens gebeuren dat een foute man hun levens domineert. Met bakstenen slaat hij gaten in de muur en als een ware Spider-Man klimt hij naar boven en ontsnapt hij. Met de auto van Harriët rijdt hij naar de politie om over Dans dood te vertellen. Als hij het over Astrid heeft, valt bij Saga het kwartje. Wat volgt is een bloedstollende bevrijding, waarbij Frank bijna zichzelf en Astrid doodschiet, en dan eindelijk de hereniging waar we al twee seizoenen op wachten. ‘Ik herken mijn dochters als ik ze zie, en zij mij’, zei Henrik eerder. Hij had gelijk: één blik blijkt voldoende.
 
The Bridge zou The Bridge niet zijn zonder een verzoening als deze te compenseren met een akelige scheiding. Arme, arme Lilian. Ze heeft al zo weinig dierbaren, en nu wordt haar reeds vermoorde man ook nog eens onthoofd. Toch komt er steun uit onverwachte hoek: Saga herenigt, tegen de regels in, Hans’ hoofd met zijn lichaam. Jonas neemt het onderzoek over in Lilians afwezigheid, maar hoeveel heeft hij te maken met het lekken naar de media?
6288.w1898.0.fb8937d
Door Saga’s toewijding en trouw is Astrid gevonden, dat realiseert Henrik zich nu. ‘Ze is mijn vriend. Mijn beste vriend’, zegt hij tegen zijn dochter, en hoewel dat in andere series een 'friendzone' zou betekenen voor Saga, wijst dit in The Bridge op een mogelijk gelukkige toekomst samen.
De zusjes herkennen Susannes sleutelhanger en vluchten, wederom. De moordenaar lijkt ontmaskerd, maar het motief ontbreekt nog. Zit Susanne daadwerkelijk hierachter? En handelde ze alleen?
The Bridge S04 is nu te zien op NPO Start Plus en is vanaf 1 oktober ook terug te kijken bij Ziggo Movies & Series. Lees onze recensies van de overige afleveringen:
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!