Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Bridge S04E06: kan Henrik Saga vergeven?

  •  
05-08-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
231 keer bekeken
  •  
The Bridge 406
Door Tommy’s achtergrondverhaal komen de plotlijnen steeds dichter bij elkaar, terwijl de relatie tussen Saga en Henrik onherstelbaar lijkt.
(Let op; recensie bevat spoilers!)
Wie Tommy is, wordt in de eerste flashback van The Bridge uitgebreid uit de doeken gedaan. We gaan vier jaar terug in de tijd, en zien Henrik en Tommy een deal maken. Tommy werkt voor William, maar wil uit de organisatie stappen. Henrik belooft dat hij tijdens een shoot-out door de Deense politie gered zal worden, maar aangezien Vibeke wil wachten (ondanks aandringen van Lilian), komt niemand opdagen. Een verraad dat de drie Denen waarschijnlijk duur zal komen te staan.
Tommy wendt zich wanhopig tot Niels voor een ongeschiktheidsverklaring, maar Niels is slechts bereid kalmeringspilletjes te geven. Tommy schakelt vervolgens Richard in om zijn verhaal te doen. Richard publiceert echter ook één van Tommy’s tics: het afbreken van het filter voordat hij een sigaret rookt. Ten einde raad gebiedt Tommy zijn beste vriend Moyo klaar te staan met een vluchtauto tijdens zijn afspraak met de wraakzuchtige William. Moyo is echter nergens te bekennen: Tommy rent slechts zijn dood tegemoet.
6234.w1898.0.71995db
 
Vier jaar later heeft Henrik Saga niet vergeven. Hun interactie is ondraaglijk om aan te zien: alles wat Henrik eerst leuk aan haar vond (haar eerlijkheid, haar precisie), irriteert hem nu mateloos. Schuld en spijt spelen hem weer parten, wat hij afreageert op Saga, die daar niet onbeweeglijk onder blijft. Waar is zijn bezorgdheid? Naar alle waarschijnlijkheid is Saga immers het volgende beoogde slachtoffer.
Om het goed te maken, stort Saga zich weer volledig op de vermissing van Henriks dochter. ‘Ik probeerde alleen maar te beschermen wat ik had,’ vertelt ze haar psychiater. Henrik lijkt het niets te kunnen schelen; net zoals in het vorige seizoen stort hij zich weer volop op de datingwereld. Het lijkt alsof hij haast expres de telefoon opneemt als hij met een zekere Tanja het bed deelt, en Saga moet aanhoren hoe snel hij haar vervangen heeft.
6232.w1898.0.48a3def
Arme Lillian. Waar ze in de vorige aflevering nog zwelgend video’s van haar en Hans zat te kijken, kan ze nu niet eens vertellen wie haar het meest dierbaar is. Gelukkig is er ook de nodige lichtheid: met haar gewoonlijke botheid vertelt Saga aan Tobias dat hij niet de vader van zijn bruinogige zoon kan zijn. Jonas kan een glimlach niet onderdrukken. ‘Ik zou haar moeten laten ontslaan!’, roept Nicole, a.k.a. Mrs. White Trash. ‘Doet dat', zegt Jonas. ‘De Zweden moeten toch bezuinigen.’
Ondertussen probeert Frank Dan te gebruiken om Sofie bij zich te houden, hoewel Sofie al weet dat hij niet meer leeft. ‘Na alles wat ik voor je heb gedaan, lijkt het je eerlijk om me te verlaten?’, vraagt hij haar. Sofie, dweil die ze is, laat meteen over zich heenlopen. Frank was ook de coach van Alice. Hij wordt echt verdacht als Christoffer Astrid Deens hoort praten bij het graf van haar zus. Is dit dan Henriks dochter? Voordat we meer te weten kunnen komen, is creepy Frank daar alweer om Christoffer neer te slaan.
6231.w1898.0.2fd96b1
Nadat de vrouw van Moyo is opgehangen, zijn er slechts nog twee executiemethodes over: onthoofding en vuurpeloton. De aflevering roept ook de nodige vragen op. Is Henrik doodgeschoten, omdat zijn relatie met Sage bekoeld is en hij niemand anders meer heeft? Waarom werd Douglas, de privédetective van Niels, doodgeschoten? En wie is Stephanie?
The Bridge S04 is nu te zien op NPO Start Plus en is vanaf 1 oktober ook terug te kijken bij Ziggo Movies & Series. Lees onze recensies van de overige afleveringen:
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!