Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Bridge S04E05: wie is Tommy?

  •  
04-08-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
243 keer bekeken
  •  
The Bridge 405
‘Het zijn de geliefden die moeten lijden’, zegt Saga, en dat is precies wat er in deze aflevering gebeurt.
(Let op; recensie bevat spoilers!)
Dan is op zijn zachtst gezegd niet blij met Frank, die zijn leven lijkt te hebben overgenomen. Die jaloezie komt hem duur te staan wanneer zijn zoon struikelt en hem per ongeluk doodschiet. Frank ‘lost het wel op’, maar in plaats van de politie te bellen, dumpt hij Dans lichaam in de rivier. Om zo meer macht over Sofie te hebben, misschien?
Prachtig beeld: Saga en Henrik staan voor een enorm aquarium en kijken naar de voorbij zwemmende vissen. Lichtblauwe schitteringen dansen op hun gezichten. ‘Is het waar dat haaien sterven als ze ophouden met bewegen?’, vraagt Henrik aan zijn wandelende Wiki, blindelings vertrouwend op haar kennis. Hun schijnbaar eerste date wordt bruut verstoord door een slangengifexpert, waardoor de twee weer in hun politierollen kruipen. De expert vertelt hen dat de dichtstbijzijnde fabriek waar medicijnen op basis van het gif geproduceerd worden in Hamburg is – en waren de Sonnings daar niet net heen geweest op vakantie? De haar van Margrethe die in hun auto is gevonden, maakt de zaak er voor hen niet beter op.
6228.w1898.0.a02a688
 
William legt al zijn misdaden op tafel om de ‘klootzak’ te kunnen vinden die Leonora heeft vermoord. ‘ Jij bent de klootzak die Leonora heeft vermoord,’ zegt Jonas weinig tactisch. Beginnen we net zijn bijdrage in de serie te waarderen, besluit Lilian hem te laten onderzoeken.
Niels blijkt een psycholoog, en op zijn eerste dag terug op het werk komt hij in aanraking met Julia en Ida. Ze zeggen zich de man van de telefoon ineens wel te herinneren. De compositietekening die ze laten maken, is echter niets meer dan een wanhopige poging om weer in contact te komen met Hendrik. En die zit daar niet op te wachten.
6227.w1898.0.98d66f0
Kevin, Henriks vriend, heet eigenlijk Brian. Hij is de zoon van Nicole, de blonde stoot op hoge hakken en met plastic borsten. Maar wie was zijn vader, wiens dood Brian verslaafd deed raken aan drugs, waardoor hij van een balkon sprong en in een rolstoel belandde? En wat voor vete heeft Solveig, Brians verbitterde oma, die bruut de baby shower van Brians bruinogige broertje verstoort?
Het eerste niet-menselijke slachtoffer van de serie valt. Na alle gruwelijke moorden zou je denken dat we wel wat gewend zijn, maar de vergassing van Vibekes paard is één van de meest schokkende. Wel wordt duidelijk dat de nabestaanden de beoogde slachtoffers zijn. Weer is het Saga die de link legt; waar blijven Henriks ingevingen?
6225.w1898.0.135b536
Na de vorige aflevering groeide de hoop op een toekomst voor Saga en Henrik, hoe twijfelachtig dan ook. Henrik leek te denken dat Saga meer om het kind zou geven als het er eenmaal zou zijn, maar zover laat Saga het niet komen. In haar hoofd was het logisch om de baby weg te halen, om te voorkomen dat hun relatie zou eindigen. Stamelend probeert ze een wetenschappelijke verklaring voor haar gedrag te vinden, en concludeert ze door de vrijgekomen hormonen, dopamine en oxytocin dat ze van Henrik houdt.
‘Je bent niet in staat lief te hebben’, is Henriks hartverscheurende antwoord. Net als het misbaksel van een beker die Saga in de gevangenis heeft gemaakt en die Henrik woedend op de grond gooit, ligt hun ongemakkelijke relatie in duigen. Henrik, overtuigd van het feit dat Saga hem niet kent, neemt de gekochte drugs in en buigt zich over de zaak. Een goed gebruik van zijn high, want hij komt erachter dat het allemaal om Tommy draait. Maar wie is Tommy?
The Bridge S04 is nu te zien op NPO Start Plus en is vanaf 1 oktober ook terug te kijken bij Ziggo Movies & Series. Lees onze recensies van de overige afleveringen:
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!