Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Break with Michelle Wolf S01E01: verfrissende humor

  •  
31-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Michelle Wolf
Wolf tiert en legt de vinger op de zere plek.
In april had komiek Michelle Wolf de eer om tijdens het White House Correspondents’ Dinner de zittende Amerikaanse regering te fileren. Dat deed ze met verve. Haar optreden werd uitgebreid besproken door linkse en rechtse media. Ze zou te ver zijn gegaan, en haar grappen – waaronder een verkeerd begrepen anekdote over persvoorlichter Sarah Huckabee Sanders – waren smakeloos. Hier komt Wolf tijdens de eerste aflevering van haar nieuwe talkshow nog even op terug: ‘Mijn grap ging niet over Sanders' uiterlijk. Haar persoonlijkheid is lelijk.’ Ze brengt haar scherpzinnige humor met een cynische lach – haar handelsmerk, net als de kleurrijke sneakers die ze draagt.
Tijdens de openingsmonoloog legt Wolf uit dat haar hoge stem wel degelijk haar ‘echte stem’ is. Ze maakt grappen over entrepreneur Elon Musk (‘Hij moet eens uitvinden hoe hij een vriendin krijgt van zijn eigen leeftijd’). Ook de problematiek in de NFL (verplicht staan voor het volkslied) en #MeToo komen voorbij. Dan verlegt Wolf haar focus naar de van mishandeling verdachte chef-kok Mario Batali. De gastvrouw geeft commentaar bij een aantal foto’s van de corpulente knakker: ‘Je ziet eruit zoals een tuba klinkt.’ In het tweede deel neemt Wolf plaats achter een bureau waar ze een top vijf presenteert - bestaande uit vrouwen die ze op dit moment niet ondersteunt. Met onder meer Camille Cosby (ja, de echtgenoot van).
5595.w2016.0.137a765
Vervolgens ontvangt Wolf (eindelijk) een gast: komedieschrijver Amber Ruffin uit Seth Meyers' talkshow (dat is trouwens één van Wolfs vorige werkgevers). De comédiennes vertellen dat ze allebei geen kinderen willen en dat mensen hier eens normaal op moeten reageren. Ruffin vertelt ook waarom ze kinderloos zal blijven: ‘Mijn man is 2.01m en 135 kilo. Ik wil niet door mijn baby in tweeën worden gespleten.’ Wolf vertelt over een vriendin: ‘Ze is zwanger van haar tweede kind en kijkt nu al uit naar haar ziekenhuisopname zodat ze bij kan slapen.’ Deze ontmoeting is buitengewoon verfrissend: eindelijk eens meer aandacht voor vrouwenkwesties. Dat komt wellicht ook omdat vrijwel alle Late Night-achtige talkshows worden gepresenteerd door mannen.
5594.w2027.0.1569891
The Break with Michelle Wolf is vooralsnog een aanwinst voor Netflix: Wolf tiert en legt de vinger op de zere plek. In tegenstelling tot de talkshow van haar vakgenoot Sarah Silverman doet ze niet aan compromissen. Dat past heel erg goed bij deze tijd. Je kan niet iedereen tevreden houden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!