Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Boys S03E01-02: geweld, ingewanden, gekte en scherpe satire

  •  
02-06-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
227 keer bekeken
  •  
The Boys S03
Zijn de gewone stervelingen nog wel te redden?
Iedere keer wanneer je denkt dat je alles wel gezien hebt, bewijst The Boys  dat het toch altijd nog gekker kan. Vorig seizoen was er een superheld die mensen met zijn meterslange penis wurgde, en eentje die hoofden van mensen kon laten knappen als bloederige waterballonnen. Seizoen 3 start met een scène waarin het voorspel tussen Termiet (een variatie op Ant-Man) en een andere man gruwelijk misgaat.
Al vanaf het allereerste begin ging showrunner Eric Kripke ( Supernatural ) met The Boys  – gebaseerd op de graphic novels van Garth Ennis – helemaal los op het idee van verknipte superhelden. Ieder mens heeft zwaktes. Voeg daar superkrachten aan toe en je krijgt een giftige cocktail.
The Boys S03
Bij niemand gaat dat meer op dan bij Homelander (een magistrale Antony Starr, Banshee ), aanvoerder van The Seven, een alliantie van zeven superhelden, gesponsord door megacorporatie Vought. Homelander is een verwrongen versie van Superman, die door iedereen om hem heen wordt behandeld als een actieve granaat.
The Boys S03
Aan zijn stille schrikbewind lijkt aan het begin van het derde seizoen een einde te zijn gekomen. Zijn zoon is buiten zijn bereik, zijn liefje Stormfront (Aya Cash) bleek per ongeluk een nazi-superheld en ook de baas van Vought (Giancarlo Esposito, Breaking Bad , Better Call Saul ) begint openlijk zijn geduld te verliezen nu Homelander steeds slechter scoort bij de doelgroep.
The Boys S03
Zelfs voor Hughie (Jack Quaid, Scream ) en Billy Butcher (Karl Urban, Dredd , Star Trek ) lijkt de relatieve rust te zijn weergekeerd. Billy Butcher werkt nu legaal in een team dat monitort of de ‘supes’ (superhelden) zich wel aan de regels houden. Zijn team moet zich weer verantwoorden aan senator Victoria Neuman (Claudia Doumit), waar Hughie voor werkt.
Maar niets is, uiteraard, zo onschuldig als het lijkt.
The Boys  haalt het maximale uit de adviesleeftijd van 16+. Maar achter alle geweld, ingewanden en gekte schuilt ook een scherpe satire. Seizoen 2 ging over de manipulatie van sociale media en over een ‘kerk’ die wel opvallend veel overeenkomsten vertoonde met Scientology. In seizoen 3 staat het vizier op megacorporaties gericht. Vought heeft overal wel een vinger in de pap: van film en televisie (Vought+) en een pretpark (Vought Land, inclusief een Inclusive Kingdom), tot de farmaceutische industrie en wapenindustrie. Er is zelfs een nieuw programma, American Hero , waarin superhelden, zoals in The Apprentice , strijden om een plekje bij The Seven.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Boys S03
Het is niet de enige referentie aan Donald Trump. Want wat gebeurt er wanneer Homelander plotseling besluit dat hij zich niet meer gaat houden aan alle regels en gewoon lekker lomp zichzelf wil zijn? Billy Butcher heeft al zijn hoop gevestigd op Soldier Boy (Jensen Ackles, Supernatural ) – denk Captain America. Maar wat als het geneesmiddel straks erger blijkt dan de kwaal?
The Boys S03, vanaf 3 juni 2022 wekelijks bij Amazon Prime Video, dat aftrapt met de eerste drie afleveringen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!