de Lagarde

The Blacklist S05: zelfverzekerder dan ooit

  •  
04-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Blacklist Poster
Het vijfde seizoen was al te zien op Videoland, maar werd vandaag tevens beschikbaar gesteld op Netflix.
Acteurs claimen vaak dat het veel leuker is een schurk te spelen dan een held. Dat geldt zeker voor 'Red' Reddington, de hoofdrol in The Blacklist die de afgelopen vijf jaar de carrière van James Spader (inmiddels 57) heeft gedomineerd. Het plezier waarmee hij de onvoorspelbare maar charmante crimineel die zichzelf uit elke penibele situatie weet te lullen nog steeds vertolkt, spat van elke scène af. ‘Ik heb ook geen plan, dát maakt het juist zo leuk,’ lacht Red in de eerste aflevering als een neonazistisch kartel een frauduleuze boekhouder wil doden die bij Red in de auto zit.
 
 
Red is failliet en moet daarom als premiejager zijn eigen kas spekken, terwijl hij bouwt aan een nieuw misdaadimperium. Alleen op die manier kan hij de FBI andere topcriminelen die op de ‘blacklist’ staan blijven leveren. Echt blij is onderdirecteur Lennix er niet mee. Maar zijn eigen counterterrorismdivisie heeft wel de successen nodig die Red levert. Bovendien worstelen zijn eigen medewerkers ondertussen met hun eigen problemen. Elizabeth Keene (Megan Boone) probeert te verwerken dat Red haar vader is, en Ressler (Diego Klattenhoff) werkt zichzelf steeds verder in de nesten om zijn rol in de dood van NSA-baas Hitchin te verdoezelen. En waarom keert echtgenoot Tom (Ryan Eggold) eigenlijk zo onverwacht terug in het leven van Liz?
The Blacklist blijft vooralsnog een genot om naar te kijken. De serie zit slim in elkaar, biedt de juiste balans tussen spanning, actie en humor en heeft met vooral Spader een hoofdrolspeler die met zijn aanstekelijkke spel alle mogelijke twijfel over de bizarre plottwists of vergezochte vondsten in één keer van tafel veegt. Zolang Red Reddington – die in aflevering 2 weer bewijst onder het laagje chroom van charme en gezelligheid bovenal een koelbloedige psychopaat te zijn – een plan heeft, hoeven kijkers zich ook na vijf seizoenen geen enkele zorgen te maken.
The Blacklist S05, vanaf 4 januari 2019 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!