Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Blacklist S04: spannender dan ooit tevoren

  •  
19-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
blacklistsaf
The Blacklist lijkt zich in het nieuwe seizoen een nieuwe, spannendere esthetiek aan te meten.
The Blacklist valt met de deur in huis in een spectaculaire seizoensopener. In een spannend en ruig uur zien we hoe protagonist Raymond Reddington (James Spader) tegen de klippen op en een tikkende klok in een ongrijpbare vijand probeert te overwinnen.
Nadat in de finale van het vorige seizoen zijn protegé en oogappel Elizabeth (Megan Boone) en haar babydochter in de val liepen van de man die claimt Elizabeths vader te zijn, zet Reddington in dit vierde seizoen alles op alles om hen terug te vinden. In zijn zoektocht naar badguy Alexander Kirke (Ulrich Thomsen) scheurt Reddington, roekeloos en van zijn stuk gebracht door het bedrog van zijn trouwe handlanger Mr. Kaplan (Susan Blommaert), in snelle auto’s gevuld met munitie over Cuba. In een verwoede poging grip te krijgen op de situatie spreekt hij zijn contacten bij de FBI aan en in een gecompliceerde handel van informatie en belangen levert Reddington hen een nieuwe blacklister (gezochte topcrimineel) in ruil voor inzichten in de verdwijning van Elizabeth.
Opvallend aan de aflevering, is dat hij in format sterk afwijkt van zijn voorgangers. Het vangen van the blacklister, dat meestal dient als hoofdmotor van een hoofdstuk, is nu een bijna toevallige bijzaak in de roes van Reddingtons paniekerige onderneming. Ook heeft de aflevering iets grimmigs. In de vorige seizoenen van The Blacklist werd slecht nieuws meestal meteen opgevolgd door een plottwist en een hartverwarmend Hollywoond-achtig happy ending, maar deze aflevering zet voor dit hoofdstuk een andere, onheilspellendere, toon, die ook in de vorm wordt ondersteund. Met snelle beelden, schimmige shots en een broeierige omgeving lijkt de serie zich een nieuwe, spannendere esthetiek aan te meten.
The Blacklist is een nieuw seizoen begonnen in topconditie met een bloedstollend spannende en onverwachte eerste aflevering.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!