de Lagarde

Ted Lasso S02E01-08: voetbalserie met een hart van goud

  •  
24-07-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
Ted Lasso
Voetbalcoach Ted Lasso staat altijd voor iedereen klaar. Maar wie doet dat voor hem?
Mijn waarde collega Omar Larabi is het niet met me eens , maar het eerste seizoen van Ted Lasso was voor mij in 2020 als een verkoelende balsem. In een tijd waarin in het echte leven een raaskallende grotemannenbaby nog het bevel voerde over Amerika, gaf Ted Lasso ons een Amerikaanse man die niet automatisch dacht dat alles om Amerika en Amerika alleen om hem draaide. Ted (de inmiddels hiervoor met vele prijzen bekroonde Jason Sudeikis) was ook meteen een mooie tegenhanger van Emily uit Emily in Paris , die vanuit Amerika naar Parijs afreisde om de simpele Parijzenaren even te laten zien hoe het moet; influencer zijn.
Ted reisde af naar Londen om daar een voetbalclub te gaan trainen. Ook al wist Ted maar weinig van de lokale cultuur, of van het Engelse voetbal – hij kwam uit de rugby-wereld – hij pretendeerde ook niet alle wijsheid in pacht te hebben. Wat hij in eerste instantie miste aan cruciale kennis maakte hij goed met enthousiasme en leergierigheid. Met zijn warme en positieve inslag blies hij uiteindelijk iedereen omver. Zelfs Rebecca Welton (Hannah Waddingham, Septa 'shame, shame' Unella in Game of Thrones), de eigenaresse van de voetbalclub, die hem in eerste instantie juist had aangenomen in de vaste overtuiging dat hij zou falen. Dat de club ondanks Teds inspanningen aan het einde van het eerste seizoen zowel een topspeler, Jamie Tartt (Phil Dunster), verloor als degradeerde, kon de pret niet drukken. Voor Ted is (met plezier) meedoen echt belangrijker dan winnen.
Ted Lasso
Datzelfde onuitputtelijke optimisme is ook in het tweede seizoen een drijvende kracht. Al heeft Ted er zelf een andere term voor: ‘romkommunisme’, het rotsvaste geloof dat alles uiteindelijk op zijn pootjes terechtkomt. Wat uiteraard niet betekent dat alles vanzelf gaat.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Ted Lasso
Nu Ted en assistent-coach Beard (medebedenker Brendan Hunt) een beetje ingeburgerd zijn, leren we ook de rest van de cast wat beter kennen. Zoals sterspeler Sam (Toheeb Jimoh), die, net als Ted, ook bijna altijd goedgemutst is. Voormalig voetballer Roy Kent (Brett Goldstein) en publiciteitsagente Keeley (Juno Temple) navigeren door het mijnenveld dat serieuze relatie heet en zelfs Rebecca slaat – heel voorzichtig – aan het daten. De vriendschap tussen Keeley en Rebecca is een van de vele leuke extraatjes in de serie.
Ted Lasso
Twee ontwikkelingen vallen extra op: Nathan Shelley (Nick Mohammed, Intelligence ), het onzekere manusje-van-alles, heeft zichzelf opgewerkt tot assistent-coach. Maar die promotie heeft op Nathan niet helemaal de positieve uitwerking waarop je had gehoopt. Daarnaast is Ted duidelijk aangedaan door het aantreden van sporttherapeute Sharon (Sarah Niles). Al zijn uitbundige jovialiteit slaat direct dood op haar zwijgzame observerende blik. Maar zijn ze allebei gewoon te verschillend, of is Ted bang voor wat Sharon ziet wanneer het hem niet meer lukt om de stilte met leuke anekdotes, filmreferenties en praatjes te vullen?
Ted Lasso S02, vanaf 21 juli 2021 wekelijks bij Apple TV+
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!