Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Supernatural S15: Carry on My Wayward Son(s)

  •  
02-02-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
389 keer bekeken
  •  
Supernatural S15
Met het laatste seizoen van Supernatural komt er een einde aan een tijdperk.
Met een looptijd van 15 jaar en in totaal 327 afleveringen, is Supernatural een van de langstlopende sci-fi/fantasy dramaseries. De serie over de Winchester-broers heeft de grootste fanfictie community en mede dankzij die fans bleef de serie op de buis. De immens grote fandom is zelfs in het verhaal meegenomen. Met de zin 'we've got work to do' geeft het einde van de eerste aflevering van seizoen 15 het begin weer van de weg naar het afscheid van een tijdperk, wel in de Chevy Impala natuurlijk. 
Supernatural gaat over de broers Sam (Jared Padalecki) en Dean Winchester (Jensen Ackles), die op monsters, demonen, geesten en andere bovennatuurlijke entiteiten jagen. Ze doen alsof ze van de FBI zijn om onderzoek te doen en krijgen daarbij regelmatig hulp van andere jagers, maar ook van engelen en demonen. De broers zijn vaker doodgegaan, naar de hel verbannen en weer teruggekomen dan we kunnen bijhouden, maar de serie weet altijd de aandacht te houden. En dat is, aangezien de bedenker van de serie Eric Kripke ( The Boys ) in gedachten had dat de verhaallijnen van Sam en Dean niet langer zouden duren dan vijf seizoenen, knap.
De plots bleven altijd trouw aan de basis: familie (de band tussen de broers én met medejagers), jagen en tragedie met een vleugje humor. De personages zijn, net als hun fans, in de loop van de serie volwassen(er) geworden en de acteurs hebben in de vijftien seizoenen genoeg ruimte gekregen om alle lagen van Sam en Dean te exploreren. En dat is vooral in dit laatste seizoen voelbaar.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
De grote verhaallijn van het slotseizoen is het verslaan van Chuck – God – (Rob Benedict). Sam, Dean, Cas (Misha Collins) en Jack (Alexander Calvert) proberen manieren te vinden om Chuck te doden zonder dat zij zichzelf moeten opofferen. Uiteraard zijn er welkome bekenden uit het verleden, en zijn er in aanloop naar de finale allemaal bovennatuurlijke zaken die de broers op het spoor komen. Zo is er een houtnimf en maakt de Woman in White (gespeeld door dezelfde actrice als vijftien jaar geleden!) een comeback. Natuurlijk is er ook veel humor, taart en (familie)liefde en ja, ook een aflevering waarin Jensen Ackles (die pas een band is begonnen) een zangoptreden geeft. De weg naar het einde is leuk, emotioneel, tragisch, avontuurlijk en nostalgisch, waar ondergetekende als Supernatural-fan soms met tranen in de ogen op de bank naar zat te kijken.
Net voordat de allerlaatste twee afleveringen gefilmd zouden worden, kwamen de COVID-19-maatregelen. Hierdoor zijn er aanpassingen in het script doorgevoerd om de veiligheid en gezondheid van de cast en crew te waarborgen. Desondanks geven de twee afleveringen, afgezien van de niet zo overtuigende make-up van een oude Sam, een waardig afscheid aan de broers en de serie.
Supernatural S15, vanaf 1 februari 2021 op Amazon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!