de Lagarde

Suits S07E01: nieuwe geheimen, nieuwe hogere doelen

  •  
11-07-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Suits S07
Suits slaat in het zevende seizoen een nieuwe weg in. Het gedoe rond het Grote Geheim van Mike is afgerond - hoe nu verder?
Voor wie Suits niet kent: het is een serie over mooie mensen met mooie kleren die dankzij de gaten in de wet vlekken van grote bedrijven wegpoetsen. Advocaten op een groot kantoor in New York dus, die eigenlijk even charmant als fout zijn. Een wereld vol menselijk drama, politiek, grote belangen en actuele maatschappelijke kwesties.
De eerste zes seizoenen vormde de rode draad het feit dat partner Harvey Specter (Gabriel Macht) de briljante Mike Ross (Patrick Adams) had aangenomen, een drugsdealer die nooit zijn meesterstitel had behaald en dus geen enkel recht had op de aanstelling. Het geheim kwam naar buiten, het kantoor kende roerige tijden, Mike zat een tijdje in de gevangenis en besloot vervolgens alsnog de opleiding te voltooien.
Het wegvallen van het Grote Geheim dwingt het nog steeds toegejuichte Suits in het zevende seizoen (waarin de honderdste aflevering wordt bereikt, iets dat series op de kabel maar zelden redden) nieuwe wegen in te slaan. Na het wegvallen van Jessica (Gina Torres) in het bedrijf moet Harvey wennen aan zijn nieuwe positie als grote baas. Trouwe secretaresse Donna (Sarah Rafferty), de kurk die de firm in alle chaos drijvende heeft gehouden, eist een promotie tot partner. En pispaaltje Louis (Rick Hoffman) maakt zich onmogelijk op kantoor door zijn frustraties over zijn plots verbroken relatie op het personeel af te reageren.
De eerste aflevering doet verlangen naar méér, nu alle stukken op het bord zijn verschoven. De vlijmscherpe dialogen zijn gebleven. En dat het Zwaard van Damocles boven ieders hoofden is verdwenen, maakt niet minder nieuwsgierig naar de toekomst van de vaste personages van wie we ondanks alle nukken en grillen enorm zijn gaan houden. Er gloren nieuwe geheimen, nieuwe hogere doelen, nieuwe problemen. En de frisse situatie biedt ruimte genoeg voor nieuwe intriges tussen de vrienden die elkaar in professioneel opzicht regelmatig naar het leven staan.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!