de Lagarde

Stranger Things S04E08: Eleven is back

  •  
01-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Stranger Things S04B
Slotstuk lijkt meer van hetzelfde – de gang zal weer de krochten van The Upside Down in moeten – maar ziet er wel indrukwekkend uit.
Waarschuwing: deze recensie bevat spoilers.
De Eleven (Millie Bobby Brown) van weleer – inclusief haar superkracht, en dat duurde wel even dit seizoen – dient zich eind-de-lijk aan in volle glorie aan het begin van het slotstuk van het vierde seizoen van Stranger Things.
Nadat ze het Nina Project weet te ontvluchtten – ze wordt nog steeds achternagezeten door de volgelingen van luitenant Jack Sullivan (Sherman Augustus), die haar verantwoordelijk houdt voor alle chaos en moordpartijen – wordt ze in de woestijn bijna op afstand geëxecuteerd door een scherpschutter in een helikopter. Gelukkig zien we dan de oude Eleven, die het luchtvaartuig bespeelt alsof ze een knikker in haar hand beweegt. Waarna een explosie volgt.
Stranger Things S04B
Eleven is dus weer op kracht – maar hoe sterk is ze eigenlijk? Dokter Brenner (Matthew Modine) heeft zo zijn twijfels: hij denkt dat ze Vecna (het monster dat ontstond toen Eleven Henry, gespeeld door Jamie Campbell Bower, verbande naar The Upside Down) nog niet aankan. Het wezen wordt namelijk na elke moord sterker en erft alle kwaliteiten van degene die hij heeft vermoord.
Stranger Things S04B
Intussen pogen Elevens vrienden (waaronder natuurlijk haar lover Mike, een rol van Finn Wolfhard) haar op te sporen terwijl Joyce (Winona Ryder) en Jim (David Harbour) nog in Rusland bivakkeren. De achtste aflevering laat zich in die zin omschrijven als de toch wel behoorlijk luidruchtige stilte voor de storm.
Stranger Things S04B
De geweren worden geladen en de messen worden geslepen. Want de gang weet: we moeten weer de grond in, naar die andere wereld. Dokter Brenner waarschuwt al dat de grens tussen de wereld en The Upside Down met de minuut dunner wordt, dankzij de handelingen van Vecna. In die zin oogt de ouverture van het slotstuk als meer van hetzelfde, want soortgelijke voorbereidingen zagen we in eerdere seizoenen ook al.
Stranger Things S04B
Hoewel het er nog steeds indrukwekkend uitziet; afleveringen kosten immers 30 miljoen dollar per stuk. En die oerschreeuw van Eleven, nadat ze die helikopter heeft verwrongen, is onbetaalbaar en reden genoeg om te kijken hoe raar of noemenswaardig Stranger Things ditmaal zal eindigen.
Stranger Things S04, vanaf 1 juli 2022 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!