Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Steven Knight wil door met Peaky Blinders

  •  
07-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Peaky Blinders
De bedenker van de gangsterserie hoopt na het vijfde seizoen ook een zesde en een zevende reeks te maken.
Het vijfde seizoen van Peaky Blinders debuteert in 2019 op BBC Two, maar als het aan bedenker Steven Knight ligt gaan we daarna nog veel meer zien van de familie Shelby. In eerste instantie zou de vijfde reeks misschien wel het slotstuk van de serie worden, maar door het aanhoudende succes smeedt Knight inmiddels plannen voor nog een zesde en een zevende seizoen. Hij zou daarover al met de BBC in gesprek zijn. Cillian Murphy (Tommy Shelby in de serie) gaf eerder al aan dat ook hij openstaat voor meer seizoenen, zolang de scripts van hetzelfde niveau blijven. Het vierde seizoen van Peaky Blinders was vorig jaar de best bekeken dramaserie op BBC Two. Momenteel staan alle vier de seizoenen van de serie hier op zowel Netflix als Videoland.
Knight werkt voor de BBC ook aan Charles Dickens-verfilmingen. Daarnaast liet hij weten ook benaderd te zijn voor ballet-uitvoering (!?) gebaseerd op Peaky Blinders.
Lees ook de recensie van de start van seizoen vier en beluister de soundtrack.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!