Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Star Trek: Picard S02E01-03: nog niet met pensioen

  •  
15-03-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
315 keer bekeken
  •  
StarTrekPicard2

© CBS Studios / Paramount+

Wie heeft er nieuwe vrienden nodig met zulke oude bekenden?

Aan het begin van het tweede seizoen van Star Trek: Picard vinden we Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) op precies dezelfde plek als aan het begin van seizoen 1: op zijn gemakje wandelend door zijn wijngaarde in Chateau Picard. Maar die periode van (innerlijke) rust is – uiteraard – van korte duur.  Zijn oud-collega Seven of Nine (Jeri Ryan) heeft een onverklaarbaar gat in de ruimte-tijd ontdekt, vanwaar deze ene boodschap doorklinkt: ‘Help ons, Picard.’

Seven is argwanend. Het voelt als een valstrik. Maar Starfleet ziet vooral potentie: een buitenaardse beschaving met de technologie om gaten in de ruimte te maken, dat is een waardevolle bondgenoot!

Star Trek: Picard S02

© CBS Studios / Paramount+

Het is het tweede seizoen weer even inkomen. Vooral de eerste aflevering is erg sloom. Jean-Luc mijmert veel over vroeger, over de keuzes die hij wel of juist niet maakte, zeker op het romantische vlak. Want is hij nu een overtuigd vrijgezel, of misschien toch, onbewust, eenzaam? Huisgenoot Laris (Orla Brady) gaat duidelijk voor optie twee.

Star Trek: Picard S02

© CBS Studios / Paramount+

Pas naar het einde raakt het verhaal in een stroomversnelling, wanneer Jean-Luc aankomt bij de ruimtelijke anomalie en de noodoproep toch afkomstig blijkt te zijn van een oude bekende. Maar Star Trek zou Star Trek niet zijn zonder een onverwachte plotwending, waarbij het huidige conflict even op pauze wordt gezet terwijl Jean-Luc en zijn trouwe hulpjes, dokter Agnes Jurati (Alison Pill), kapitein Cristóbal Rios (Santiago Cabrera), officier Raffi Musiker (Michelle Hurd) en Seven de degens kruisen met een andere oude rivaal: Q (John de Lancie).

Star Trek: Picard S02

© CBS Studios / Paramount+

Patrick Stewart blijft – hoe kan het ook anders - de belangrijkste reden om Star Trek: Picard te kijken, op de voet gevolgd door Jeri Ryan. Maar dit legt ook het grootste probleem van een reboot bloot. Picard en Seven of Nine zijn iconen, wier karakters zich over ontelbare afleveringen aan ons hebben ontvouwd. Daar steken alle andere personages zonder deze indrukwekkende staat van dienst onvermijdelijk flets bij af.

Star Trek: Picard S02, vanaf zaterdag 16 maart 2024 wekelijks een dubbele aflevering bij Veronica en tevens in zijn geheel bij Amazon Prime Video

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!