Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soof S02: probleempjes Soof kabbelen rustig door

  •  
17-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Soof S02

Twee speelfilms, een serie, een musical: het imperium rond de dolende, kokende veertiger Soof breidt zich steeds verder uit. Het gekabbel van de kleine probleempjes gaat in seizoen twee in hetzelfde tempo door.

Met wat goede wil is Soof te omschrijven als een kroniek van diverse generaties vrouwen die proberen hun weg in het leven te vinden. De Nederlandse 'Bridget Jones' probeert doorlopend heel veel ballen tegelijk hoog te houden. Een modderende man, veeleisende kinderen, een zweverige moeder, carrière-aspiraties én ondertussen zo lekker gewoon blijven: de herkenbaarheid van de problemen waar Soof in de eerste film mee worstelde, zorgde voor een trouwe schare fans die het vervolg, de serie en de musical omarmden.

Maar netto lijkt de rek er inmiddels wel wat uit. Aan het begin van het tweede seizoen draait Soof (Lies Visschedijk, met nog evenveel energie als altijd, lees ook ons interview met de actrice) nog steeds om haar ex Kasper (Fedja van Huêt) heen - net als in de eerste film. Dat hij inmiddels een nieuwe vriendin heeft (Elise Schaap) en een nieuw kind, maakt geen verschil voor de nog steeds met een flinke midlifecrisis worstelende ex.

7636.w1888.0.c059fac

Aan de zijlijn dijt het Soof-universum wel verder uit. Zo heeft moeder Hansje (Anneke Blok) trouwplannen met haar nieuwe vriend Gerrit (Dick van den Toorn), reist dochter Sacha af naar de VS en wil een regisseur (Robert de Hoog) een tv-show maken van Soofs succesvolle kookboek. Weet onze koene heldin zich staande te houden in de wereld van glitter, glamour en oppervlakkigheid?

Het is geen straf om te kijken naar de goed verzorgde, met plezier gemaakte serie. En soms vindt Soof ruimte voor een leuke knipoog: 'Mijn leven is nog zoveel gekker dan in al die ongeloofwaardige series!' Maar echt spannend wordt het nergens; de probleempjes waarmee het hoofdpersonage en haar entourage worstelen, lossen zichzelf doorgaans binnen een aflevering op; ondanks al het geblunder, houden de belangrijkste personages toch wel onvoorwaardelijk van elkaar. Het lijzige tempo gaat na een paar afleveringen echt tegenstaan. En het wordt op den duur wat vermoeiend dat elk gesprek in de serie over relaties of koken lijkt te gaan – hebben die mensen echt geen andere onderwerpen om handen?

7634.w1772.0.bb51919

Voor wie de boodschap niet uit de rechtlijnige ontwikkelingen haalt, recapituleert de voice-over van Soof alles nog even in vergezochte kookvergelijkingen: 'Soms zijn de verschillen tussen diverse ingrediënten zo groot dat je niet alles zomaar bij elkaar kan gooien.'

Soof S02, vanaf 17 februari wekelijks op RTL 4.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!