Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Solar Opposites S02E01: terug bij het oude normaal (en dat is geenszins verkeerd)

  •  
08-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Solar Opposites S02
Animatiereeks over twee aliens is opnieuw een fijn platform voor uitstekende grappen.
De levens van Korvo en Terry zijn weer terug naar het oude normaal, nadat ze zichzelf aan het einde van het eerste seizoen eindelijk hadden verlost van de vervelende verstekeling Vanbo en belandden in een 'duistere, parallelle tijdstroom’. Aan het begin van het tweede seizoen ontdekken de twee geestige tegenpolen dat er nog meer aliens zijn neergestreken op aarde. In het riool van Londen stuiten Korvo en Terry op een ruimteschip waar een gezin uit Shlorp in bivakkeert. De nieuwelingen willen graag The Pupa van Korvo en Terry hebben om – als hun schip weer operationeel is – elders in het universum het leven op een planeet mogelijk te maken.
Terloops melden de Londenaars dat ze véél eerder dan Korvo en Terry wisten van de aanstondse ramp op Shlorp, omdat ze een rijk gezin waren; rijke mensen werden eerder geïnformeerd. Maar Korvo kende op de planeet helemaal geen rijke mensen, merkt hij op. Dat is vrij logisch, want op Shlorp loop je er niet mee te koop, in tegenstelling tot op moeder aarde. Wat volgt is een discussie over het feit dat Terry en Korvo zich in de Verenigde Staten niet als mens hoeven te vermommen. De subtekst: het is daar toch al zo kolderiek, dat ze niet opkijken van een alientje meer of minder. Maar de Londenaars gaan juist met maskers de straat op, en hebben hun ruimteschip naarstig verstopt.
Hiermee knipogen de makers van Solar Opposites, Justin Roiland en Mike Mike McMahan, en passant naar de stereotypes – introvert versus extravert; bedachtzaam versus lomp – over Amerikanen en Britten. Omdat het kan. Erg belangrijk voor de voortstuwing van de plot is het niet, net als het spervuur aan grappen dat elke aflevering met precisie wordt afgevuurd. Of wanneer Korvo, op zijn terugweg naar Amerika, het grote reuzenrad The London Eye gebruikt als een soort vervoersmiddel en de makers Hulu – de streamingdienst waarop Solar Opposites in de Verenigde Staten te zien is – via een berichtje om nog een miljoen dollar smeken, zodat ze de boel nog spectaculairder kunnen maken.
Solar Opposites gaat nergens heen, en dat is een gelukzalige gedachte (niet alle televisie hoeft een geprononceerd einddoel te hebben). De nieuwe wereld van de twee aliens dient opnieuw vooral als een platform voor uitstekende grappen over het neoliberalisme, menselijke hypocrisie en culturele verschillen.
Solar Opposites S02, vanaf 9 april 2021 wekelijks bij Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!