Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Snowpiercer S02E01: de strijd op de sneltrein raast voort

  •  
26-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Snowpiercer S02
De post-apocalyptische treinbouwer meneer Wilford (Sean Bean) maakt zijn opwachting in Snowpiercer, maar niet als redder in nood.
'Het is met grote spijt dat ik ons democratische experiment moet pauzeren en de noodtoestand moet afkondigen.'
Als de geschiedenis ons een ding heeft geleerd is het dit: er bestaat niet zoiets als een machtsevenwicht. Het hele eerste seizoen van de dystopische tv-serie Snowpiercer – waarin een nucleaire winter de aardbol in een ijsbal heeft veranderd – stond in het teken van de opstand van de ‘Tailies’, de mensen uit het staartstuk van de trein genaamd Snowpiercer, die zich onder leiding van Andre Layton (Daveed Diggs, Hamilton ) duizend treincoupés naar voren knokten om het leiderschap van Melanie Cavill (Jennifer Connelly, A Beautiful Mind) en het klassensysteem te betwisten. Hun overwinning bleek van korte duur, toen in de finale de mythische meneer Wilford (Sean Bean, Game of Thrones), de originele maker/bedenker van Snowpiercer, met geweld de controle van de trein overnam.
Snowpiercer S02
Maar zelfs daarvoor waren de eerste scheurtjes in het prille democratische experiment al zichtbaar. De mensen uit de eerste en de tweede klasse staan niet te trappelen hun rijkdom met de rest van de trein te delen. En ook Ruth (Alison Wright, The Americans), hoofd Hospitality, bindt zich liever aan een autoritair figuur zoals Wilford dan aan de wil van de meerderheid.
Snowpiercer S02
Al snel blijkt Wilford niet de redder in de nood die Ruth voor ogen heeft. Hij heeft voornamelijk oog voor de assets van Snowpiercer die zijn eigen trein, Big Alice, ontbeert, zoals medicijnen en verse producten. Ook heeft hij nog een appeltje te schillen met Melanie, die er zoveel jaren geleden met Snowpiercer vandoor ging en hem voor dood achterliet. Hij heeft daarbij een belangrijke troef in handen: Alexandra (Rowan Blanchard, Girl Meets World), Melanies dood gewaande dochter en waardige concurrentie voor de psychopathische LJ (Annalise Basso) voor de titel van meest irritante tiener.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Het eerste seizoen verliep met horten en stoten. De serie kwam eerst heel traag op gang, om vervolgens in sneltreinvaart (excuseer de woordspeling) aan bepaalde dramatische gebeurtenissen voorbij te gaan. Martelt Melanie een verzetsstrijder? Laat Layton een coupé vol medestanders doodvriezen? Ze deden het in het belang van de trein!
Snowpiercer S02
Daarnaast maakte de serie lang niet optimaal gebruik van de aanzienlijke talenten van Daveed Diggs (de acteur die zelfs Lin-Manuel Miranda in Hamilton met zijn aanstekelijke energie wist te overtroeven). Ook in de eerste aflevering van het tweede seizoen ligt de nadruk vooral op Melanie en haar relatie met Wilford en Alexandra. Terwijl Layton van achter een microfoon de noodtoestand uitroept, trekt Melanie haar eigen plan.
Snowpiercer S02, vanaf 26 januari 2021 wekelijks op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!