Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sky Rojo S02E01-02: heerlijk vulgaire pulp

  •  
22-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
Sky Rojo S02
Tweede deel van actiedrama van Álex Pina (La casa de papel) begint direct in de hoogste versnelling.
De personages uit Sky Rojo lijken wel onverwoestbaar. Romeo (Asier Etxeandia) en zijn handlangers Moisés (Miguel Ángel Silvestre) en Christian (Enric Auquer) hebben al talloze mogelijkheden gehad om permanent af te rekenen met de oud-prostituee Coral (Verónica Sánchez) en haar lotgenoten Wendy (Lalí Esposito) en Gina (Yany Prado). En omgekeerd hebben Coral, Wendy en Gina al meermaals de kans gehad om de trekker over te halen met een van de mannen in het vizier. Kennelijk huist er onder al die opzichtige rancune toch een stukje medemenselijkheid. Hoewel de showrunners Álex Pina en Esther Martínez Lobato dondersgoed weten dat hun actiedrama geen baat heeft bij onnodige doden.
Zodoende laat het begin van het tweede seizoen zich omschrijven als een zinderend vervolg van het kat-en-muisspel tussen Romeo en Coral. Coral, Wendy en Gina willen zich definitief losrukken van hun misogyne pooiers; Romeo, Moisés en Christian zinnen op wraak. Intussen voorziet actrice Sánchez in de voice-over flashbacks, zoals gewoonlijk, van cynisch commentaar. Zo vertelt ze dat de mythe uit de speelfilm Pretty Woman (1990), dat sekswerkers pertinent niet zoenen met hun cliënten, quatsch is. Tijdens deze scène vol zoenende mensen druipt het speeksel bijna van het scherm.
Sky Rojo S02
Later vraagt Romeo tijdens een ideeënrondje met zijn collega’s hoe ze de seksclub nog succesvoller kunnen maken. Misschien met jongere klanten? Die zijn naar verluidt wel agressief, omdat ze seks hebben geleerd op het internet. Dan dient de gouden tip zich aan: de prostituees moeten leren squirten, zodat ze, aldus Romeo, zullen ‘stromen als de Trevifontein’. Sky Rojo grossiert in dit soort vulgariteiten, en Pina en Lobato komen ermee weg. De serie draait natuurlijk ook gedeeltelijk om seks, en dan mogen frequente knipogen naar het vleselijke niet ontbreken, moet het duo hebben gedacht.
Sky Rojo S02
Sowieso oogt Sky Rojo, ook in het tweede seizoen, als een soort Spaanse variant van Robert Rodriguez’ From Dusk Till Dawn (1996), met in het epicentrum niet de Titty Twister (waar vagina’s in alle kleuren paraderen), maar Las Novias (waar anale seks komt met een prijskaartje). Met andere woorden: het Spaanse drama weet van zichzelf dat het pulp is, en dat maakt de reeks juist zo onderhoudend. En om dit alles nog pikanter en spannender te maken gooien de makers in het tweede seizoen onder meer een berenval en een afgezaagde shot gun in de mix. Ogenschijnlijk willekeurige objecten waar je veel schade mee aan kan richten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sky Rojo S02
In afleveringen van nog geen half uur, doordrenkt met adrenaline, hoop je vervolgens dat de vrouwen de mannen een stap voor zijn. Maar maak elkaar nog niet af, want het spelletje is nog maar net begonnen, lijken Pina en Lobato de personages, en de kijker, in te fluisteren.
Sky Rojo S02, vanaf 23 juli 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!