Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

She-Hulk: Attorney at Law S01E01-04: advocate met superkrachten, tot uw dienst

  •  
17-08-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
She-Hulk: Attorney at Law
She-Hulk brengt hoognodige luchtigheid in het Marvel-universum.
Foto credits: Marvel Studios
Ik had het zelf eigenlijk niet meer voor mogelijk gehouden, maar met She-Hulk: Attorney at Law komt er dan toch eindelijk wat hoognodige luchtigheid in het Marvel-universum. En dat komt allemaal dankzij Jennifer Walters (Tatiana Maslany, Orphan Black ), een single advocate van in de dertig. Jen neemt het leven zoals het komt, zelfs wanneer ze door toedoen van neef Bruce ‘You wouldn’t like me when I’m angry’ Banner (Mark Ruffalo) in een She-Hulk verandert.
Oké, de plotselinge transformatie in een gigantische gespierde groene vrouw kent zeker zo zijn ongemakken (onder andere het moeten aanschaffen van een hele nieuwe garderobe), maar, laten we eerlijk zijn, moeten leven met terugkerende ongemakken zijn vrouwen wel gewend.
She-Hulk: Attorney at Law
Showrunner Jessica Gao vangt perfect de luchtige humor van de originele She-Hulk-comics, inclusief de onderonsjes met de lezer/kijker. En zelfs al deelt She-Hulk aan de oppervlakte veel overeenkomsten met Hulk, qua persoonlijkheid kunnen de twee haast niet meer van elkaar verschillen. Waar Bruce ruim tien jaar – en veel, heel veel, meditatie - nodig had om een soort van balans te vinden tussen zichzelf en alter ego Hulk, gaat Jennifer er eigenlijk direct prima mee om. Ze heeft ook wel een theorie waarom: Bruce moest van de ene op de andere dag leren om zijn extreme negatieve emoties zoals angst en boosheid in bedwang te houden, maar dat is iets waar vrouwen elke dag al mee worstelen, iedere keer wanneer ze over straat lopen en worden nagefloten, of ze zich op hun werk moeten inhouden omdat ze anders als ‘emotioneel’ of ‘moeilijk’ worden gezien.
She-Hulk: Attorney at Law
Toch overheerst in de serie vooral de lol. She-Hulk  is ook niet zozeer een superheldenserie, als wel een advocatenserie – en dan meer Ally McBeal  dan Law & Order. Dus kan het gebeuren dat Jen oppertovenaar Wong (Benedict Wong) moet bijstaan in een rechtszaak tegen een goochelaar, zelf moet voorkomen omdat een met superkrachten opgevoerde influencer genaamd Titania (Jameela Jamil, The Good Place ) van She-Hulk haar trademark heeft gemaakt, en wordt ingeschakeld om Emil Blonsky/Abomination (Tim Roth) – de antagonist uit The Incredible Hulk  – vervroegd vrij te krijgen. Daredevil (Charlie Cox) zal ook zijn opwachting nog maken.
She-Hulk: Attorney at Law
Hoe fijn is het om eindelijk eens een volwassen Marvel-superheldin te zien die niet hevig getraumatiseerd is (zoals Jessica Jones en Wanda Maximoff ), of zichzelf, zoals Black Widow , continu wegcijfert voor haar mannelijke collega’s.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
She-Hulk: Attorney at Law
In plaats daarvan houdt Jennifer tijd over om te daten (zowel als Jen en als She-Hulk), te twerken met de echte Megan Thee Stallion, en stomdronken met Bruce hardop te overpeinzen of Captain America nu wel of niet seks heeft gehad. ‘Die bilpartij verdiende het niet om als maagd te sterven!’ Mis hierbij vooral ook de bonusscènes halverwege de eindcredits niet.
She-Hulk  laat eigenlijk weinig te wensen over, behalve dit: wij willen meer!
 
She-Hulk: Attorney at Law S01, vanaf 18 augustus 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!