Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sex/Life S02: een zelfontdekkingsreis

  •  
04-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
594 keer bekeken
  •  
Sex/Life S02
Het tweede seizoen van de erotische dramaserie gaat over hoop en tweede kansen.
Foto credits: Sabrina Lantos / Netflix
‘Eén van de meest belangrijke beslissingen die je ooit neemt is met wie je je leven doorbrengt.’ Net als het eerste seizoen exploreert dit seizoen ook noties over lust, intimiteit, vrouwelijk verlangen en identiteit. Het tweede seizoen van de erotische dramaserie Sex/Life probeert meer diepgang te creëren in de verhaallijnen van de hoofdpersonages. Tal van sociaalmaatschappelijke thema’s worden aangesneden, maar die zijn soms erg subtiel en voelen daardoor vluchtig. Daardoor blijft het verhaal vaak aan de oppervlakte en komen de onthullingen die Billie (Sarah Shahi) en de andere personages hebben soms als verrassing. Ook voelen de seksscènes dit seizoen meer als opvulling, in tegenstelling tot in het eerste seizoen waar zij meer onderdeel van het verhaal waren en iets over de state-of-mind van Billie vertelden.
In het tweede seizoen is Billie op een psychologische zelfontdekkingsreis. Zij en Cooper (Mike Vogel) liggen in een vechtscheiding en haar oude liefde Brad (Adam Demos) heeft een relatie met iemand anders die zwanger van hem is. Billie woont vier dagen in de week in New York en de rest in Greenwich. Ze richt zich weer op het afronden van haar proefschrift en krijgt een nieuwe relatie met restauranteigenaar Majid (Darius Homayoun). Ze probeert zich op de toekomst te richten, maar haar verleden laat haar niet los. Dat Brad overal waar zij komt heel toevallig opduikt helpt ook niet mee, ook al heeft zij een nieuwe relatie. Dit seizoen zien we ook meer van Sasha Snow (Margaret Odette), die daarmee enigszins van de 'black friend trope' loskomt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sex/Life S02
Sex/Life daagt patriarchale opvattingen over vrouwen uit. De boodschap is vooral dat vrouwen (ook) seksuele wezens zijn en van seks mogen genieten (op hun voorwaarden), bijvoorbeeld ook als ze zwanger zijn. Het tweede seizoen van Sex/Life gaat over hoop en tweede kansen. Het vertelt een verhaal over hoe je steeds opnieuw moet ontdekken wie je bent na een ingrijpende levensgebeurtenis zoals een scheiding, het krijgen van kinderen, een nieuwe liefde, of een grote stap in je carrière. Het haakt in op hoe van vrouwen verwacht wordt dat ze altijd compromissen sluiten en probeert dat idee te doorbreken. Door de bizarre en ongeloofwaardige gebeurtenissen die de kracht van de serie tenietdoen, wordt duidelijk dat de serie zichzelf niet te serieus neemt en vooral sexy en steamy escapsime wil bieden aan de ruim 67 miljoen kijkers van het eerste seizoen.
Sex/Life S02, vanaf 2 maart 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!