Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Scandinavische thriller The Lawyer naar de NPO

  •  
14-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
The Lawyer
De maker van The Bridge en Marcella komt nu met een serie over een advocaat die uit is op wraak.
De Zweeds-Deense thriller The Lawyer speelt zich af in Malmö en Kopenhagen. Deze twee steden worden niet alleen verbonden door de bekende brug uit The Bridge; ook hun compatibele rechtssystemen zorgen ervoor dat advocaten over de landsgrenzen kunnen opereren. De serie volgt de jonge advocaat Frank Nordling (Alexander Karim), die als kind zag hoe zijn ouders om het leven kwamen door een autobom. Als volwassen man ontdekt hij dat de Deense topcrimineel Thomas Waldman (Thomas Bo Larsen) hiervoor verantwoordelijk was. Nordling zint op wraak en infiltreert Waldmans organisatie als zijn persoonlijke advocaat en vertrouweling, waardoor niet alleen hij maar ook zijn zus Sara (Malin Buska) in gevaar dreigt te komen. The Lawyer werd bedacht door onder anderen Hans Rosenfeldt ( The Bridge , Marcella ) en Jens Lapidus (Easy Money).
The Lawyer is vanaf 20 oktober te zien op NPO 3. De reeks bestaat uit in totaal tien afleveringen. Hieronder zie je de trailer voor de eerdere dvd-release van de serie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!