Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sanditon: historisch drama komt naar NPO Plus

  •  
25-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
280 keer bekeken
  •  
Sanditon
Het drama van Andrew Davies (Vanity Fair) is gebaseerd op een onafgemaakte roman van Jane Austen.
Na onlangs Belgravia komt er opnieuw een kostuumdrama naar de NPO. Sanditon speelt zich af in de 19e eeuw en volgt de zeer gedreven Charlotte Heywood (Rose Williams uit Reign), die per toeval belandt in het badplaatsje waar de titel naar verwijst. Ze is geschokt maar ook geïntrigeerd door het curieuze gedrag van de lokale inwoners, en clasht al snel met de knappe Sidney Parker (Theo James uit Divergent). Sanditon is gebaseerd op een incompleet verhaal van Jane Austen, dat werd bewerkt door scenarist Andrew Davies ( Vanity Fair ), die in de jaren negentig tevens het door Austen geschreven Pride & Prejudice verfilmde voor televisie. Austen had voor haar overlijden elf hoofdstukken op papier staan die werden gebruikt als basis voor de eerste aflevering.
Het complete eerste seizoen van Sanditon is vanaf 25 juli beschikbaar op NPO Plus. Vanaf 31 juli is het kostuumdrama vervolgens ook wekelijks te zien op NPO 1 extra.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!