Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Resident Alien S02E01-03: nukkige alien met een piepklein hartje

  •  
16-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
Resident Alien S02

© Syfy / Universal

Alien Harry heeft zich bedacht: hij zal de mensheid niet uitroeien. Maar hoe te voorkomen dat zijn soortgenoten de klus alsnog klaren?

Onze favoriete humeurige alien is terug! Seizoen 1 ging niet precies zoals ‘Harry Vanderspeigle’ (Alan Tudyk, Firefly) voorzien had. Hij vertrok met de opdracht al het menselijk leven uit roeien, maar stortte neer op aarde in een slaperig dorpje in Canada, waar hij zich gedwongen zag de identiteit en gedaante van een lokale dokter aan te nemen tot hij zijn ruimteschip gerepareerd had. Tussen de doktersconsulten door werd Harry ook op de hielen gezeten door een schimmige militaire organisatie, geleid door generaal Eleanor Wright (Linda ‘ Sarah Connor ’ Hamilton).

Het onvermijdelijke gebeurde: Harry begon toch iets voor de stompzinnige aardlingen (oftewel 'vleesapen') te voelen. Nou ja, eentje dan: doktersassistente Asta (Sara Tomko). Dus besluit hij onverrichter zake terug naar huis te gaan, ware het niet voor een verstekeling op zijn ruimteschip: burgemeesterszoon Max (Judah Prehn).  

Natuurlijk is Harry al snel weer terug op aarde, ditmaal met een nieuw probleem. Want hoe te voorkomen dat zijn soortgenoten zijn klus alsnog afmaken?

Resident Alien S02

© Syfy / Universal

Het is altijd fijn wanneer je een serie tegenkomt waarvan je weet dat je als kijker in goede handen bent. Resident Alien zit vol fijne bijpersonages, die allemaal meer in hun mars hebben dan je in eerste instantie misschien had gedacht. Zoals D’Arcy (Alice Wetterlund), Asta’s nymfomane beste vriendin, en de pientere hulpsheriff Liv (Elizabeth Bowen). Harry heeft er zelf nu ook een nieuwe huisgenoot bij: een octopus genaamd 42 - ingesproken door Tudyks Firefly -collega Nathan Fillion.

Resident Alien S02

© Syfy / Universal

Maar de grootste trekpleister blijft Tudyk zelf, die als geen ander de misplaatste arrogantie van de buitenaardse Harry weet over te dragen, maar toch altijd laat doorschemeren dat hij ook ergens een piepklein alien-hartje heeft. Het maakt hem een zielsverwant van The Grinch uit het kinderboek How the Grinch Stole Christmas! , zij het wel wat lomper en hitsiger. Het gênante geflirt tussen hem en een vrouwelijke wetenschapper (een gastrol voor Alex Borstein, The Marvelous Mrs. Maisel) is een van de hoogtepunten uit de eerste drie afleveringen.

Resident Alien S02, vanaf vrijdag 16 februari 2024 wekelijks een dubbele aflevering op Star Channel

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!