Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Represent (En Place) S01E01: koddige satire

  •  
20-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
Represent (En Place)
Een zwarte man uit de Parijse banlieues schopt het tot presidentskandidaat in bij vlagen hilarische komediereeks van de maker van Lupin.
Foto credits: Netflix
Een ‘eenvoudige’ zwarte man uit een Parijse banlieue die presidentskandidaat wordt: is dat een utopie? Stéphane (een heerlijke, koddige rol van komiek Jean-Pascal Zadi, tevens showrunner samen met François Uzan van Lupin ) gaat op een dag viral nadat hij in zijn wijk politicus Éric Andréï (de altijd hilarische Benoît Poelvoorde) ten overstaan van nieuwscamera’s te kakken zet. Andréï, die meedoet aan de presidentsverkiezingen, heeft niets voor Stéphane en zijn wijkbewoners gedaan, hoewel hij het tegenovergestelde beweert. Gejuich stijgt op als Stéphane sneert: 'Doe niet alsof we vrienden zijn.' Nadat een video van deze ontmoeting opduikt op televisie, blijkt Stéphane al maar liefst twee procent van het Franse volk achter zich te hebben.
Al snel duikt een opportunistische spin doctor (Eric Judor) op, die de hoofdpersoon kan helpen de verkiezingen te winnen. Dan moet hij zich wel kandidaat stellen. Daar heeft Stéphane eigenlijk geen zin in; hij verkiest lanterfanten. Maar als hij wordt opgepakt omdat hij een grote mond heeft tegen een politieagent en in een politiecel belandt, dan gaat hij overstag. De spin doctor, die Stéphane op het politiebureau te hulp schiet, zegt tegen de polticus in spé: ‘Je bent nu net als Mandela, je hebt gezeten.’ Flauw, maar zo’n grap is wel Represent ( En Place ) in een notendop: een komediereeks die vooral speelt met het idee van imagebuilding.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Represent (En Place)
Stéphane heeft echter al een imago, of een reputatie. Hij is een ruwe bolster – althans, dat speelt hij, want eigenlijk is hij gewoon een intelligente Parijzenaar. Waar Represent daarnaast een goed punt maakt, is dat het in de politiek ontbreekt aan mensen uit de wijken; ervaringsdeskundigen met visie. Of Stéphane aan die kwalificaties voldoet is echter de vraag. Soms kan de clown het echter ver schoppen.
Represent (En Place) S01, vanaf 20 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!