Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Redemption S01E01-02: modaal moordmysterie zonder verrassingen

  •  
21-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6604 keer bekeken
  •  
Redemption

© ITV / Virgin Media

Een vrouwelijke rechercheur duikt in de vermeende zelfmoord van haar dochter, met wie ze al twintig jaar geen contact meer had.

Op basis van het thrilleraanbod van de afgelopen jaren zou je kunnen denken dat er vrijwel alleen nog maar vrouwen werken bij de recherche. Ook ITV-serie Redemption draait om een koene speurder van het vrouwelijke geslacht die geconfronteerd wordt met een mysterieuze zaak die een flinke impact heeft op haar persoonlijke leven.

De Britse inspecteur Colette Cunningham heeft al twintig jaar geen contact meer met haar dochter gehad. Het valt haar dus nogal rauw op het dak als zij een telefoontje krijgt van collega's in Dublin met de mededeling dat haar dochter Kate zelfmoord zou hebben gepleegd, twee kinderen heeft en werd verdacht van drugshandel. Colette twijfelt geen moment en pakt het eerste vliegtuig van Liverpool, waar zij woont, naar de Ierse hoofdstad om te helpen met het onderzoek. Zou ze de verlossing vinden waar in de titel al op wordt gehint?

REDEMPTION O146

© ITV / Virgin Media

Voor wie nooit eerder een detectiveserie gezien heeft, is Redemption prima vermaak. Maar fans die al wat meer vlieguren in het genre hebben gemaakt, zullen opmerken dat de serie te weinig nieuws kan bieden om enigszins boven de middelmaat uit te stijgen. Aan de vermeende suïcide van haar dochter kleven uiteraard meer haken en ogen dan verwacht en Cunningham is de enige die de klus kan klaren. De vraag of het ethisch en praktisch verantwoord en slim is dat de moeder van het slachtoffer daadwerkelijk het onderzoek doet, wordt in dit soort series nooit gesteld - tenzij het natuurlijk plottechnisch uitkomt.

REDEMPTION O484

© ITV / Virgin Media

Het zesdelige Redemption is absoluut geen slechte serie. Hoofdrolspeelster Paula Malcomson, bekend van Deadwood en het derde seizoen van Sons of Anarchy, doet het goed en er zit genoeg tempo in om niet direct af te haken. In de rest van de cast valt vooral Abby Fitz op als Cara, de tienerdochter van Kate. Maar tegelijkertijd lijken de makers geen enkele moeite te hebben willen doen om de kijker echt te verrassen.

Redemption S01, vanaf vrijdag 21 juli 2023 op NPO 2 en tevens in zijn geheel op NPO Plus

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!