Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Poldark S03E01-02: geboorte, huwelijk en de dood

  •  
04-12-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
283 keer bekeken
  •  
Poldark S03
Het derde seizoen toont meer melodrama, sociale normen, en de beperkingen van de sociale klasse.
Opzwepende vioolmuziek met prachtige opnames van de kustlijn, dramatische shots met galopperende paarden langs een klif, en de groei van een liefdesdriehoek naar een liefdesvierkant. De historische dramaserie Poldark keert in het derde seizoen terug met meer (melo)drama in het 18e eeuwse Britse Cornwall.
Poldark nam je al twee seizoenen lang mee in het wel en wee in het leven van de heer Ross Poldark (Aidan Turner) in een mijnstad aan de kust van Cornwall. De eerste afleveringen van seizoen drie spelen zich af enkele maanden na de finale van het tweede seizoen, en het is een tijd van beroering en verandering: de Franse revolutie is op komst. In een sneltreinvaart worden de losse eindjes van het tweede seizoen aan elkaar geknoopt: een moeilijke geboorte, een geheime bruiloft, een aankondiging van een zwangerschap, twee doden, en een profetie van verdoemenis ten tijde van de maansverduistering.
8590.w1744.0.b940bbe
Er hangt nog steeds een schaduw over de relatie tussen Ross en zijn vrouw Demelza (Eleanor Tomlinson). Elizabeth (Heida Reed), zijn oude vlam, is hoogzwanger en ontevreden met haar leven. Het verstrijken van de tijd heeft er wel voor gezorgd dat de liefde tussen Ross en Demelza weer opleeft, maar de wrok broeit in Elizabeth. Niet alleen worstelt ze nog met haar gevoelens rond de ongeoorloofde - niet volledig consensuele - nacht met Ross, maar ook met het feit dat ze wellicht zal bevallen van zijn kind, en niet een erfgenaam voortbrengt van haar echtgenoot, en Poldarks aartsvijand, bankier George Warleggan (Jack Farthing).
8591.w1758.0.a91d24c
De rivaliteit tussen Ross en George is in de eerste twee afleveringen persoonlijker dan voorheen. Ross probeert nog steeds de arbeiders tevreden te houden, en zijn kopermijnen voorspoedig te maken. Dit staat in scherp contrast met George, een man die veel waarde hecht aan zijn bankrekening en verworven sociale status. In het Warleggan huishouden worstelt George met de vlijmscherpe tong van tante Agatha Poldark (Caroline Blakiston) en Elizabeths brutale zoon Geoffrey Charles (Harry Marcus). Hij stuurt de jongen niet naar een kostschool, maar stelt Elizabeths nicht, Morwenna Chynoweth (Ellise Chappell), aan als zijn nieuwe gouvernante. Ondertussen duiken ook Demelza’s broers op, de vrome Sam (Tom York) en de dromerige Drake (Harry Richardson), omdat haar vader niet lang meer te leven heeft.
Poldark zou Poldark niet zijn als Ross niet een missie zou ondernemen - en Demelza wederom achterlaat. Een oude vriend van zijn vader, de piraat Tholly Tregirls (Sean Gilder), meldt dat hij verrassend nieuws heeft. Ross is vastbesloten om uit te zoeken of zijn vriend Dwight Enys (Luke Norris) de schermutseling op zee heeft overleefd, en besluit om hem koste wat het kost te vinden.
8589.w1756.0.eba3aae
De aantrekkingskracht van het historische drama Poldark, naast de vele ontwikkelingen in het script, zit ook in de schoonheid van het hertogdom Cornwall. De uitgestrekte stranden, grillige kustlijn, en de groene, bedekte kliffen waarop de personages in dramatische shots hard galopperen in de wind, voegen extra charme toe.
Poldark S03, vanaf 4 december 2020 wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!