Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Peaky Blinders S05 start 25 augustus bij de BBC

  •  
09-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Peaky Blinders
Kijkers die niet willen wachten totdat het seizoen op Netflix verschijnt kunnen later deze maand terecht bij de BBC.
Voor de mensen die niet willen wachten op de Netflix-release en geen probleem hebben met het ontbreken van Nederlandse ondertiteling: het gloednieuwe seizoen van Peaky Blinders is vanaf zondag 25 augustus wekelijks te zien op BBC One. Het vijfde seizoen speelt zich af in 1929 en toont de opkomst van fascisme en populisme. Tommy Shelby (Cillian Murphy) heeft inmiddels een been in de politieke wereld en een been in de criminele wereld. Hij is nu een parlementslid en krijgt het aan de stok met de (niet fictieve) politicus Oswald Mosley (Sam Claflin), die later uit zou groeien tot de leider van de Britse Unie van Fascisten. Peaky Blinders werd bedacht en geschreven door Steven Knight ( Taboo ), die aangaf ook al plannen te hebben voor nog een zesde en een zevende seizoen.
De voorgaande vier seizoenen van Peaky Blinders staan nu op Netflix. Lees ook de recensie van de eerste aflevering van de vierde reeks en beluister de soundtrack.
Update: de Netflix-release staat inmiddels op 4 oktober.
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!