Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Peaky Blinders: opnamen van seizoen vijf gestart

  •  
05-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
Peaky Blinders S05
Naast een eerste foto werd ook al wat algemene informatie over het vijfde seizoen van de misdaadserie vrijgegeven.
De opnamen van het vijfde seizoen van Peaky Blinders zijn inmiddels officieel van start gegaan. De eerste foto van de productie onthult Tommy Shelby (Cillian Murphy) te paard. In de nieuwe reeks van Peaky Blinders is de hele wereld in rep en roer door de beroemde beurscrash van 1929, die uiteindelijk de econmische depressie van de jaren dertig zou veroorzaken. Tommy Shelby is inmiddels een parlementslid en wordt benaderd door een politicus die gewaagde plannen heeft voor Groot-Brittannië. Shelby's reactie op zijn voorstel zal bepalend zijn voor zowel de toekomst van zijn eigen familie, als de toekomst van zijn land. Het vijfde seizoen van Peaky Blinders is weer afkomstig van Steven Knight, die graag langer door wil gaan met de nog altijd zeer succesvolle BBC-serie. De regie van de nieuwe reeks was in handen van Anthony Byrne ( Ripper Street ).
Het vijfde seizoen van Peaky Blinders - dat onlangs de BAFTA voor beste drama won - gaat in 2019 in première op de BBC. De eerste vier seizoenen staan ook op Netflix.
Lees ook de recensie van de start van seizoen vier en beluister de soundtrack.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!