Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Outer Banks S03E01: meer van hetzelfde

  •  
23-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
321 keer bekeken
  •  
Outer Banks S03
Het duurt niet lang voordat Ward de Romeo (John B.) en Juliet (Sarah) van het verhaal weer in het vizier heeft, in doorzichtige seizoensopener.
Foto credits: Jackson Lee Davis / Netflix
‘Een soapy, avontuurlijke thriller’, zo omschreef een criticus het tweede seizoen van Outer Banks. Gaandeweg is vooral het eerste bijvoeglijk naamwoord gaan domineren: de coming-of-age-reeks draait vooral om relationeel gekissebis; de actie krijg je er gratis bij. Met een Romeo en Juliet die in menig scène hun liefde voor elkaar uitspreken: de uit een rijk gezin afkomstige Sarah Cameron (Madelyn Cline) en de armzalige John B. Routledge (Chase Stokes). Zij kwamen vorig seizoen, nadat Sarah gedrogeerd en gekidnapt was door haar vader Ward (Charles Esten), met hun vrienden terecht op een onbewoond eiland nabij de Bahama's.
Eindelijk wisten ze zich los te rukken van de kwaadaardige Ward, die nog altijd op zoek is naar een goudschat die in Outer Banks de plot moet voortstuwen. Aan het begin van het derde seizoen stellen de ‘Pogues’ (een geuzennaam voor de vrienden van John B. die allemaal afkomstig zijn uit de lagere klassen) dat ze ‘niet teruggaan’. Want: ‘Hier is alles wat we nodig hebben.’ Maar dan moet je, als je meer wilt dan plantaardig voedsel, wel de zee in duiken, op jacht naar proteïnen. Bovendien ziet Sarah voortdurend beren op de weg, of eerder boten op de zee: mogelijke handlangers van haar vader die het op de Pogues hebben gemunt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Outer Banks S03
Het duur niet lang voordat de vrienden contact leggen met een nieuwkomer. Een merkwaardige man landt met zijn vliegtuig op het eiland en vraagt de nieuwbakken bewoners om met hem naar de bewoonde wereld te vliegen. Natuurlijk staat hij op de loonlijst van Ward, vrijwel alle wendingen zijn doorzichtig in Outer Banks , en dus wordt er verderop in de aflevering weer gezeurd over gouden artefacten en zijn er verschillende machtsstrijden gaande. In die zin is Outer Banks steeds meer verworden tot een herhaling van zetten. Het verhaal wordt echter telkens maar gereanimeerd, op verzoek van de fervente kijkers. En die kijkers krijgen hun zin: het vierde seizoen is al aangekondigd.
Outer Banks S03, vanaf 23 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!