de Lagarde

Only Murders in the Building S01: alle amateurdetectives verzamelen!

  •  
31-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Only Murders in the Building
Martin Short, Steve Martin en Selena Gomez onderzoeken een verdachte zelfmoord in hun appartementencomplex.
Foto credits: Hulu
Het is niet meteen de meest voor de hand liggende groep misdaadbestrijders: de bruuske acteur Charles (Steve Martin), die nog steeds op straat herkend wordt als tv-detective Brazzos, de flamboyante theaterproducent Oliver (Martin Short), die al een tijdje geen hit meer heeft gemaakt, en de droge twintiger Mabel (Selena Gomez), van wie niemand eigenlijk weet wat ze nu precies doet.
Toch heeft het drietal twee dingen gemeen: ze wonen alle drie in Arconia, een majestueus appartementencomplex in New York (Sting woont er ook!), en ze zijn allemaal verslaafd aan true-crime-podcasts. Wanneer er op een avond in hun complex een jonge man dood wordt gevonden – ogenschijnlijk door zelfmoord – gaan bij hen dan ook meteen alle alarmbellen rinkelen. Dus zit er niets anders op dan om de handen ineen te slaan om de moord op te lossen, en zelf een podcast te beginnen.
Only Murders in the Building
Martin en Short hebben al vaker samen met het komediebijltje gehakt. Gomez lijkt daarbij een vreemde eend in de bijt. Maar het werkt wel. Gomez biedt het perspectief van de nuchtere millennial die met nauwelijks verhulde verbijstering kijkt naar de capriolen van de twee bejaarde mannen. ‘Je vond het goed, toch?’, wil Oliver van Mabel weten. ‘Is dat wat mijn gezicht je zegt?’, kaatst ze verbaasd terug. Op hun beurt bezien Charles en Oliver Mabel als een exotisch diersoort, dat ze nooit helemaal kunnen doorgronden. 'Moeten we haar bellen of appen?', vraagt het tweetal zich hardop af. Ze kiezen toch maar voor optie 2. ‘Millennials houden niet zo van telefoongesprekken.’
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Only Murders in the Building
De plot maakt soms wat gekke sprongen – vooral Oliver heeft er een handje van snel extreme conclusies te trekken – en het gastoptreden van Sting laat opnieuw zien dat je beroemdheden meestal beter niet zichzelf kan laten spelen. Maar over het algemeen kabbelt het verhaal lekker voort. Martin – die het concept samen met John Hoffman bedacht en meeschreef aan het script – geeft zelfs onverwacht de ruimte aan andere perspectieven, zoals dat van de privédetective (Da’Vine Joy Randolph) die de dood in eerste instantie als zelfmoord bestempelde. Voeg daar gastacteurs als Amy Ryan, Nathan Lane en Tina Fey aan toe en je hebt een serie die misschien niet hemelbestormend is, maar wel prettig wegkijkt.
Only Murders in the Building S01, vanaf 31 augustus wekelijks op Disney+
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!