Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix voegt dit jaar nog 470 originele titels toe

  •  
15-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Orange is the New Black BTS
Van al het geld dat Netflix uit gaat geven aan content, zal zo'n 85% besteed worden aan eigen producties.
Dat vertelde Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix, tijdens een bijeenkomst in New York. Volgens de website Variety gaf Sarandos daar tevens aan dat er eind 2018 meer dan 1000 Netflix Originals (films, docu's, series, specials, etc) beschikbaar zijn en dat er tussen nu en het einde van het jaar 470 (!) Netflix Originals in première zullen gaan. Als die cijfers kloppen zou dat neerkomen op gemiddeld nog zo'n 14 premières per week. Van de 8 miljard dollar die Netflix spendeerde voor 2018 ging het merendeel al op aan Netflix Originals. Ook in de toekomst zal de focus steeds meer verschuiven richting eigen producties. Daarvoor werden al klinkende namen uit de televisiewereld aangesteld; onder anderen Ryan Murphy en Shonda Rhimes werken momenteel aan verschillende nieuwe Netflix-series.
Vorige maand werd bekend dat Netflix wereldwijd inmiddels 125 miljoen abonnees heeft. De VOD-dienst blikte op een evenement in Rome al vooruit op de toekomst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!