Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix gaat Narnia-boeken verfilmen

  •  
03-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
217 keer bekeken
  •  
Narnia
Verschillende van de door C.S. Lewis geschreven boeken werden eerder geadapteerd als bioscoopfilms.
C.S. Lewis schreef in totaal zeven boeken over de magische wereld van Narnia. Het is voor het eerst dat de filmrechten van alle boeken in handen zijn van dezelfde studio. Eerder maakte Sony al een aantal Narnia-films voor in de bioscoop, te weten The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005), Prince Caspian (2008) en The Voyage of the Dawn Treader (2010). Wereldwijd brachten deze films gezamelijk ruim 1,5 miljard dollar op. Netflix is nu echter van plan om een soort Narnia-universum op te zetten in de stijl van Marvel, dat momenteel ook series heeft lopen op zowel televisie (ook op Netflix) en in de bioscoop. Netflix wil de boeken namelijk gaan verfilmen als series en films die in elkaar over zullen lopen. Releasedata zijn er momenteel nog niet.
Netflix kondigde al een grote fantasyserie aan met The Witcher. Verder is The Lord of the Rings in ontwikkeling bij Amazon en wil HBO verder met Game of Thrones.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!