Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nederlandse Netflix-serie is van Pieter Kuijpers

  •  
18-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pieter Kuijpers
De serie heeft momenteel nog geen titel, maar wordt een combinatie van de genres 'coming of age' en horror.
Pieter Kuijpers (TBS) is de bedenker van deze eerste Nederlandse Netflix Original. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam en volgt jonge studenten die volop genieten van rijkdom, seks en macht, totdat ze - zonder het te weten - een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen. Kuijpers: 'Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die 'coming of age' combineert met horror. De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, één van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film.' De serie zal worden geschreven door de scenaristen van de film Bankier van het Verzet en Michael Leendertse (The Spiral, Van God Los, Smeris ) mag aantreden als showrunner.
De eerste Nederlandse Netflix Original gaat nog dit jaar en productie en verschijnt in 2019 op Netflix. Er worden alvast acht afleveringen van elk dertig minuten gemaakt.
Foto credit: ANP / Kippa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!