Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Narcos: Mexico S03: Narco Juniors en een sterk subplot over femicide

  •  
06-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Narcos: Mexico S03
Het slotseizoen begint explosief en geeft een origineverhaal voor de huidige drugsoorlog.
Het derde seizoen van de misdaadserie Narcos: Mexico speelt zich af in de jaren 90. Félix Gallardo (Diego Luna) zit in de gevangenis en dat geeft het startsein voor een nieuwe oorlog in de onderwereld. Eén die ook dodelijke gevolgen voor de bovenwereld heeft.
De spelers van de georganiseerde misdaad in Mexico zijn de Arellano-familie in Tijuana, en het Juarez-kartel onder leiding van Amado Fuentes (Jose Maria Yazpik), en dan is er nog het Sinaloa-kartel met de beruchte El Chapo (Alejandro Edda) dat een eigen grens wil in de woestijn, plus Mayo met zijn garnalenschepen en politicus Carlos Hank (Manuel Uriza). En DEA-agent Walt Breslin (Scoot McNairy) met zijn baas Jamie (Matt Letscher), die de kartels proberen op te pakken met undercoveroperaties.
Narcos Mexico S03
Dit seizoen wordt verteld door Andréa Nuñez (Luisa Rubino; Fugitiva ). Ze is een journaliste voor de enige waarheidsgetrouwe krant in Tijuana: La Voz. In de jaren 90 werden er zo’n 40 journalisten gedood in Mexico, omdat ze de waarheid vertelden. Wellicht wilde de nieuwe showrunner Carlo Bernard met Andréa als verteller hommage brengen aan de vermoorde journalisten. Ze volgt er een trouwerij: Enedina Arellano (Mayra Hermosillo) trouwt met een advocaat van een van de meest gerecepteerde advocatenfirma’s in de kerk. ‘Twee jaar geleden kon dat niet, er is iets veranderd’, stelt ze en ze is vastberaden te ontdekken wat. Hierbij stuit ze op een nieuw fenomeen: de ‘Narco Juniors’: jonge jongens uit elite gezinnen die bij het kartel gaan en meedogenloze moordenaars worden.
Narcos Mexico S03
Het derde seizoen van het cinematografisch sterke Narcos: Mexico weet door de op waarheid gebaseerde gebeurtenissen in combinatie met fijnzinnig gedramatiseerde dialogen, archiefbeelden en ijzersterk acteerwerk wederom te pakken en de grote impact van de drugshandel weer te geven. Zo komen de schietpartij op het vliegveld van Guadalajara waarbij een prominente Rooms-Katholieke kardinaal vermoord werd in 1993, de moord op presidentskandidaat Colosio en de onthulling dat de antinarcotica-generaal Rebollo jarenlang samenwerkte met de kartels voorbij.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Narcos Mexico S03
Ook is er een heel sterk en relevant subplot gebaseerd op de honderden vrouwen die in de jaren 80 en 90 – en nog steeds – vermoord werden in Mexico. Het femicide-verhaal volgt Juarez-agent Victor Tapia (Luis Gerardo Mendez) terwijl hij als enige de moorden op de jonge vrouwen die elke week gevonden worden wil oplossen.
Narcos: Mexico S03, vanaf 5 november 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!