Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nailed It! S04E01: Nicole Byer op dreef

  •  
03-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Nailed It! S04
De deelnemers weten er weinig van te bakken, maar dat kan de pret niet drukken.
Komiek Nicole Byer heeft weinig nodig om de kijker aan het lachen te maken. In de eerste aflevering van het vierde seizoen wordt ze, voordat de kookpret begint, geïnterviewd. Wat vindt ze van het succes? ‘Ik doe het voor de fans.’ Waarop ze zich op de grond laat vallen, en zich voortsleept over de vloer van de studio. Want is dat wel verdraaglijk? Vier seizoenen ‘slechte cakes’, verzucht ze. Het is evenwel een retorische vraag, want Nicole Byer, haar souffleur kok Jacques Torres en gast Matt Walsh (bekend van Veep ) hebben er allemaal zin in.
‘To bake or not to bake’, proclameert Byer plechtig. Want de aflevering staat in het teken van literaire grootheden als Shakespeare en Melville. De drie deelnemers – een fijne, goed gecaste dwarsdoorsnede van de Amerikaanse samenleving, zoals gebruikelijk – moeten in de eerste ronde Shakespeariaanse figuurtjes namaken, inclusief een bewerkelijk glas-in-loodraam. Daar hebben ze slechts een uur voor. Dus zou je zeggen dat vooral de reis en niet de eindbestemming de moeite waard is. Maar in Nailed It! is het vooral het gegiebel eromheen. Zoals wanneer een boot meer lijkt op een drol, en spontaan wordt omgedoopt tot ‘poepboot’.
Nailed It! S04
Byer zet ook Torres even te kakken. ‘Wat doet een gelauwerde patisseriekoning hier eigenlijk, elke dag troep eten?’ Maar Torres heeft er plezier in om de deelnemers uit te leggen wat ze verkeerd doen. Byer is overigens intussen zelf ook een expert geworden, en weet hoe goed gemaakte glazuur dient te smaken. Het is bijna alsof het niet lang duurt voordat de rollen worden omgewisseld: Byer als culinair expert en Torres als beroepsgrappenmaker. Zover zal het echter niet komen. Schoenmaker blijf bij je leest is namelijk het adagium van Nailed It! De deelnemers weten dat ze niet kunnen bakken, en zouden het eigenlijk aan een ander moeten overlaten.
Nailed It! S04, vanaf 1 april 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!