Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nailed It!: hilarisch overdreven bakprogramma

  •  
11-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
Nailed It!
Eindelijk heeft Netflix zijn eigen bakprogramma. Denk aan Heel Holland Bakt, maar dan zonder talent en extreem Amerikaans.
In Nailed It! nemen thuisbakkers het tegen elkaar op voor een geldprijs, maar het programma heeft een grote twist: de kandidaten bakken er niets van. Aan de motivatie ligt het niet, maar zodra de bakkers prachtige taarten en toetjes moeten namaken, wordt al snel duidelijk dat ze gewoonweg geen talent hebben. Dit programma zoekt dus niet naar de beste thuisbakker, maar naar de minst slechte.
Netflix doet zijn best om de kneuterigheid van andere bakprogramma's te overstijgen. Dat gebeurt met flitsende camerabewegingen en een hoop herrie. Aan het eind van elke aflevering krijgt de winnaar bovendien het prijzengeld toegeschoten via een pistool, waardoor het dollars regent. Toch zit achter deze dikke Amerikaanse laag een hele fijne bakshow.
Het hart van Nailed It! is comédienne Nicole Byer. Ze presenteert het programma samen met de altijd rustige Franse chef Jacques Torres. In scherp contrast is Byer extreem aanwezig. Ze is luid en hilarisch en dat weten de makers goed te benutten. Kandidaten met een achterstand krijgen naast een grote rode paniekknop namelijk ook een paarse zeurknop. Slaan ze hierop, dan probeert Byer de concurrentie een minuut lang af te leiden door nog eens extra druk te doen.
5001.w2048.0.80a6052
Ook de gastjury mag er zijn, met als hoogtepunt cakedesigner Sylvia Weinstock. Terwijl de kandidaten zwoegen in de keuken, wandelt deze dame ongegeneerd naar de provisiekast om wat drop en een pan te stelen.
Maar zoals bij elk goed bakprogramma zit de kracht van Nailed It! in de bakkers zelfs. Bijvoorbeeld grootmoeder Amanda, die hoopt dat haar kleinkinderen haar bakkunsten eindelijk eens zullen waarderen. Of de alleenstaande Dana, die door alle stress even verdwijnt om wat wodka naar binnen te gieten en er vervolgens weer tegenaan kan.
5003.w2048.0.a90198d
Als de thuisbakkers hun misbaksels aan de jury presenteren, moeten ze de stolp eraf halen en 'nailed it!' roepen. Alsof het nog niet erg genoeg is dat hun taart op een gesmolten hoop ellende lijkt. Geen enkele keer kan de jury bij de onthulling hun lachen inhouden. Niet om de bakkers voor gek te zetten, maar omdat het resultaat altijd hilarisch is. Jammer genoeg zijn de zes korte afleveringen van dit eerste seizoen zo voorbij. Hoewel de taarten nergens op lijken, smaakt het programma wel naar meer. Gelukkig is een tweede seizoen al in de maak. Nailed it, Netflix.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!