Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Mythic Quest: Raven’s Banquet: S01E01-04: memorabele werkplekkomedie

  •  
09-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mythic Quest
De bloeiende game-industrie vormt de perfecte achtergrond voor een moderne werkplekkomedie.
Wat is Mythic Quest? Voor de een is het een doorsnee videospel, maar voor een ander is het een meesterwerk. De werkplekkomedie Mythic Quest: Raven’s Banquet verkent alle dynamische facetten van de videogamecultuur.
De makers achter de langlopende komedie It’s Always Sunny in Philadelphia - Charlie Day, Megan Ganz en Rob McElhenney - vertellen hier het verhaal van een team van videogame-ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor het MMO-spel Mythic Quest. Natuurlijk heeft iedere werkplek een eigen pikorde. De leider is het egoïstische maar creatieve ‘genie’ achter Mythic Quest, Ian Grimm (McElhenney). Hij werkt samen met zijn hoofdprogrammeur Poppy (Charlotte Nicdao, Thor: Ragnarok), Brad (Danny Pudi, Community), de door winst geobsedeerde financiële manager C.W. Longbottom (F. Murray Abraham, Amadeus), een alcoholistische gesjeesde auteur die niets af weet van videogames, en de nerveuze producer David (David Hornsby, Good Girls ).
Mythic Quest
De opener houdt zich grotendeels bezig met een machtsstrijd tussen Ian en Poppy over een basistool die misschien wordt toegevoegd aan Raven’s Banquet. Het is een kleine schop waarmee de personages het landschap kunnen veranderen door te graven. Hoewel het maar een klein voorwerp is hecht Poppy er veel waarde aan, omdat dit het enige voorwerp is waar ze haar eigen stempel op kon drukken.  Intussen dringt Ian erop aan dat de schop niet cool genoeg is, en dat het wellicht tevens dient te functioneren als een wapen. De wrijving is in de kern een machtsstrijd tussen een zelfbenoemde legende en werkgever en zijn meer competente werknemer.
Mythic Quest
De eerste afleveringen belichten alle kanten van de videogamecultuur en tonen de verschillende manieren waarop ontwikkelaars, uitgevers en uiteindelijk de fans het medium exploiteren voor geld - ook schemert door dat de goedkeuring van de fans - ofwel de echte klanten - doorslaggevend is.
Het hart van de serie zijn de (herkenbare) verschillende persoonlijkheden. Van de HR-manager Carol (Naomi Ekperigin, Broad City) die fungeert als therapeut voor alle werknemers, de overijverige assistent Jo (Jessie Ennis, Better Call Saul ), de gametesters met romantische chemie Rachel (Ashly Burch, Life is Strange) en Dana (Imani Hakim, Everybody Hates Chris), tot de 14-jarige invloedrijke influencer Pootie Shoe (Elisha Henig, The Sinner ) die streamt vanuit zijn ouderlijk huis.
Mythic Quest
Realistische en ongemakkelijke grappen over de game-industrie, moderne kantoorperikelen, en een groep niet bij elkaar passende collega’s. Mythic Quest: Raven’s Banquet is een fijne werkplekkomedie.
Mythic Quest: Raven’s Banquet S01, vanaf 7 februari 2020 op Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!