Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Moon Knight S01E01: spannend en sfeervol

  •  
30-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Moon Knight
Nieuwe Marvelreeks met Oscar Isaac over een oud-marinier met meerdere persoonlijkheden oogt veelbelovend.
Steven Grant, de medewerker van een cadeaushop voor een museum van oudheden in Londen, weet niet wat hij ’s nachts uitspookt. Althans, hij weet (nog) niet dat hij een van de andere persoonlijkheden is van oud-marinier Marc Spector (Oscar Isaac). Spector – die lijdt aan een dissociatieve persoonlijkheidsstoornis - verandert ook regelmatig in de huurling Moon Knight en heeft kennelijk invloedrijke opdrachtgevers.
Dus zien we de nietsvermoedende Grant, die zijn enkels elke avond voor het slapengaan vastbindt zodat zijn alter ego niet kan ontsnappen, in de eerste aflevering ineens opduiken op een alpenweide waar hij achternagezeten wordt door gewapende mannen en getuige is van een sekteritueel (geleid door een personage gespeeld door Ethan Hawke) op een dorpspleintje. In zijn jas draagt hij een Egyptische scarabee bij zich, waarmee het werk van Grant in het museum – waar veel sarcofagen te zien zijn – geen toevalligheid blijkt. Moon Knight draait, en dat is geen verrassing voor fans van de Marvelcartoon, om de Egyptische mythologie. Er is een eeuwige strijd gaande waar Grant, of Moon Knight, kennelijk deel van uitmaakt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Moon Knight
En ook een Egyptenaar tekende voor de regie van enkele afleveringen van het eerste seizoen, waaronder de openingsaflevering: Mohamed Diab ( Eshtebak , 2016). Diab laat zien dat hij wel raad weet met actie en het opbouwen van spanning. En Isaac laat zien dat hij met dit soort klussen – en hij acteert echt niet onverdienstelijk – zijn hypotheken afbetaalt. Hoewel het Londense accent van Grant nogal potsierlijk klinkt, maar goed, Moon Knight is evident een cartoon, en dan is dat geoorloofd. Niettemin is deze nieuwe Marvelreeks sfeervol, bij vlagen geestig (met een god-achtige, omnipresente voice-over met sarcastische opmerkingen) en meeslepend.
Moon Knight S01, vanaf 30 maart 2022 wekelijks bij Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!