Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Modern Love Amsterdam S01: is dit nu moderne liefde?

  •  
15-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
405 keer bekeken
  •  
Modern Love Amsterdam
Zes visies op moderne liefde in Amsterdam.
Foto credits: Bobbery / Prime Video
Wat is moderne liefde? Dat is iets waar de Amerikaanse tv-serie Modern Love  (2019-2021) – op zijn beurt weer gebaseerd op de gelijknamige populaire New York Times-column – zich twee seizoenen lang mee bezighield. Sindsdien lijkt Modern Love  een soort franchise te zijn geworden, met onder andere een Modern Love Mumbai- en een Modern Love Tokyo- editie (allemaal te zien bij Amazon Prime Video).
Nu is tijd voor moderne liefde van eigen bodem: Modern Love Amsterdam. Zes afleveringen van verschillende makers, zoals onder andere Mijke de Jong ( Bluebird , Tussenstand ), Mischa Kamp ( Het paard van Sinterklaas , Jongens ) en Norbert ter Hall ( A’dam – E.V.A. , De belofte van Pisa ).
Modern Love Amsterdam
De Amsterdamse editie omvat een breed scala aan liefdesverhalen. Er is een lesbisch stel met een kinderwens, een echtpaar met kinderen en een open relatie, een single paaldanseres (Eva van de Wijdeven) die reageert op een zoekertje, een jonge familie met onverwerkt trauma, en een vuurtorenwachter (Jack Wouterse) en zijn drie volwassen zoons die hun eerste - en uiterst ongemakkelijke - kerst zonder moeder doorbrengen.
Modern Love Amsterdam
Het is prijzenswaardig dat de makers niet een op een de verhalen uit de Amerikaanse serie hebben vertaald en ook proberen een zo breed mogelijk spectrum te bedienen. Maar wat betreft uitvoering stelt de Amsterdamse versie teleur. Ja, de meeste afleveringen tackelen complexe thema’s – wat doe je als je misschien toch geen kind wilt? Of wanneer je vrouw haar revaliderende geliefde bij jou en de kinderen thuis wil stallen? – maar de oplossingen ogen vaak uiterst simplistisch. Problemen die eerst onoverkomelijk leken, worden twee minuten later achteloos van tafel geveegd. Het feit dat de regisseurs niet de minsten zijn, maakt het extra frustrerend. Serieus, dit is jullie invulling van liefde die ‘altijd overwint’?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Modern Love Amsterdam
Eén aflevering steekt er wel met kop en schouders bovenuit: Hou me vast , geregisseerd door Boudewijn Koole ( Kauwboy ), over de relatie tussen advocate Katja (Rifka Lodeizen, Judas ) en haar man Simon (Romijn Conen, ZusjeFlikken Maastricht ), die door een hersentumor gedeeltelijk verlamd is geraakt. In dertig minuten geeft Koole ons een genuanceerd en invoelend inkijkje in hun leven, vol verdriet en frustraties, maar ook vol onvoorwaardelijke liefde.
Modern Love Amsterdam, vanaf 16 december 2022 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!