Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Mocro Maffia S03E01: de grimmige strijd woedt onverminderd voort

  •  
28-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
599 keer bekeken
  •  
Mocro Maffia
Iedereen kan in een oogwenk sneuvelen in de bikkelharde drugsstrijd en de inzet wordt verder verhoogd.
De derde reeks van Mocro Maffia gaat door op de ingeslagen weg. Iedereen kan in een oogwenk sneuvelen in de bikkelharde drugsstrijd en de inzet wordt verder verhoogd, onder meer door de komst van crimefighter Pierre Bokma.
Dat niemand zijn leven zeker is in Mocro Maffia was inmiddels wel duidelijk. Maar - zonder concreet iets te spoilen - toch getuigt het van lef als makers het aandurven om sympathieke hoofdpersonen zonder aarzelen uit het verhaal te schrappen.
Mocro Maffia
De trailer gaf in elk geval prijs dat we nog niet van de Paus (Achmed Akkabi) af zijn, die inmiddels dankzij de juiste connecties zonder al te veel moeite containers vol illegaal spul kan laten doorvoeren in de haven. Zijn snoeiharde rechterhand Tatta (Robert de Hoog) kampt ondertussen met een relatiecrisis ('ik heb liever één goed gesprek met je dan honderd van die kankertassen!'). En dan ontspint zich nog een plot rond het straatjochie Komtgoed (jong talent Marouane Meftah), waarvan we in de gelijknamige korte spin-off-serie die vorige week plotseling online kwam de voorgeschiedenis hebben leren kennen. (Het is om geen details in de eerste aflevering te missen zeer aan te bevelen deze zeven korte filmpjes vóór seizoen drie te kijken!)
Akkabi - de acteur is tevens de showrunner - en zijn team van schrijvers gaan vooralsnog door op de ingeslagen weg. De kwaliteit van Mocro Maffia is hoog: van het onderkoelde acteerwerk tot het production design en het camerawerk. De toon blijft rauw en grimmig - in de eerste aflevering passeren al een plofkraak, de gijzeling van een baby, een verkrachting en een bruut auto-ongeluk de revue - en de plotontwikkelingen compromisloos. Bij vlagen is het jammer dat het verhaal vooralsnog (weer) wat aan de oppervlakte blijft en de opgefokte dialogen zich doorgaans beperken tot veel 'fucks' en 'kankers' (hoe authentiek dat wellicht ook zal zijn).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Het is op basis van de eerste 45 minuten van de zevendelige nieuwe reeks niet goed te beoordelen welke kant het verhaal precies op gaat. De voornaamste nieuwe impuls komt van crimefighter Van Jaren (Pierre Bokma) en zijn teamleider Geusebroek (Eric Corton), die voornemens lijken te zijn met gestrekt been het hele drugsnetwerk aan te gaan pakken. 'Zonder het recht verworden wij tot beesten', predikte hij aan het slot van seizoen twee al. In deze strijd zou een IJslandse computerserver met versleutelde geheimen een cruciale rol kunnen gaan spelen.
Mocro Maffia
Fans moeten trouwens geduld hebben. Het eerste seizoen werd in één keer vrijgegeven en de afleveringen van het tweede seizoen verschenen dagelijks, maar Videoland besloot om ditmaal elke week één aflevering van het nieuwe seizoen vrij te geven.
Mocro Maffia S3, vanaf 29 januari 2021 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!