Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Mocro Maffia S02E01: de jongelingen schitteren

  •  
20-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
424 keer bekeken
  •  
Mocro Maffia S02
Misdaaddrama is opnieuw een springplank voor Nederlands acteertalent.
Let op, de eerste alinea bevat een spoiler
Volgens de castleden van Mocro Maffia zal het tweede seizoen nog bruter zijn dan de eerste reeks. Dat de eerste aflevering begint met de moord op een sleutelpersonage, misdaadjournalist Rein de Waard (Daan Schuurmans), benadrukt dit direct. Sowieso een briljant geschreven scène. Schuurmans, die in de voice-over rept ‘alles gaat recht op zijn einde af, en elk einde is ook een begin’. Het zijn ironische woorden die direct, onder beelden van hemzelf, ophouden wanneer het fatale schot klinkt. Het is een echt metamoment: degene die het verhaal voorziet van context, is niet meer.
De rest van de aflevering staat vervolgens vooral in het teken van Muis (Oussama Ahammoud) en Mo (Bilal Wahib). Dat is ook logisch: capo Romano (Mandela Wee Wee) vluchtte vorig seizoen en is spoorloos, en ook de andere 'key players' zijn even naar de achtergrond verwezen. Dus is het de beurt aan Ahammoud en Wahib om te schitteren. Het zijn jongens die dankzij de criminaliteit mannen zijn geworden, die het durven de wapens op te pakken om hun rivalen te bevechten. Voor Muis is het motief vooral wraak: zijn broer werd immers vermoord. En Mo moet proberen zijn verstandhouding met journalisten De Waard en Matthijs Harderwijk (Jim Deddes) geheim te houden voor de buitenwereld.
Mocro Maffia S02
Mocro Maffia is opnieuw een springplank voor Nederlands acteertalent. En het lijkt erop dat Ahammoud, Wahib en de andere jongelingen het misdaaddrama naar een hoger niveau zullen tillen. Hoewel ook het sterke scenario niet onbesproken mag blijven: de dialoog voelt waarachtig. De makers lijken het goed in de smiezen te hebben. Dat Mocro Maffia, naar verluidt, populair is bij jonge criminelen, spreekt boekdelen. Maar ook de reguliere kijker, voor wie de perikelen in de serie een ver-van-mijn-bed-show zijn, weet Mocro Maffia te vinden. Getuige het feit dat we het nieuwe seizoen nu – op verzoek van de fans – twee weken eerder mogen aanschouwen.
Mocro Maffia S02, vanaf 20 maart 2020 dagelijks bij Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!