Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Miracle Workers S01: Daniel Radcliffe als engel en Steve Buscemi als God

  •  
14-04-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Miracle Workers
Wat als de aarde een uit de hand gelopen project was, gemaakt door iemand die geen benul had waar hij mee bezig was?
Miracle Workers is de zoveelste comedyserie waarin de makers zich inbeelden hoe de hemel eruitziet, hoe en wie God is en zich in essentie afvragen waarom we bestaan. Wat vernieuwend is, is dat de serie niet focust op God, maar op een paar werknemers van Heaven Inc.. Ja, in deze serie komen mensen, nadat ze zijn overleden, (in hun nakie) terecht bij het bedrijf wat ervoor moet zorgen dat alles op de aarde ‘soepel loopt’. Er zijn allerlei departementen, de gekste die je maar kunt verzinnen – zoals bijvoorbeeld een afdeling voor genitaliën en eentje voor wolken.
God (Steve Buscemi) is, in deze serie gebaseerd op het boek ‘What in God’s Name?’ van Simon Rich (tevens maker van de serie), een gebroken man die alle hoop om de aarde te repareren heeft opgegeven. God blijkt een rijkeluiskindje te zijn die de 'loser' van de familie is, en de aarde is een 'projectje' dat zijn ouders hem hebben gegeven om van zijn gezeur af te zijn.
9136.w1500.0.fd54fd7
Eliza (Geraldine Viswanathan; The Package ) wil na de duizenden jaren die ze in Heaven Inc. op de afdeling ‘modder’ heeft doorgebracht, nu wel wat meer verantwoording. Ze komt terecht op de afdeling ‘beantwoorden gebeden’, waar Craig (Daniel Radcliffe; Harry Potter) als een eenmansleger miljoenen gebeden binnenkrijgt op briefjes. De afdeling heeft een fantastisch decor, welke precies is zoals je het zou inbeelden (omdat er zo weinig gebeden worden gehoord): een extreem onderbezette ICT-afdeling uit de jaren ’80, met verouderde apparatuur en joysticks.
9135.w1499.0.63b19e4
Craigs aanpak is om kleine gebeden te beantwoorden met ‘discrete, natuurlijke fenomenen’. De rest van de gebeden wordt gecategoriseerd als ‘onmogelijk’. Eliza is het hier niet mee eens, maar ontdekt al snel dat het beantwoorden van gebeden een delicate taak is. Na een enorme misser vraagt zij God om hulp en herinnert ze hem eraan dat Hij degene is die verantwoordelijk is voor de aarde. God vraagt zich echter af of het nut heeft om de aarde te redden, maar komt dan toch met een oplossing: de aarde opblazen. Eliza wil de aarde redden en gaat een deal met God aan: als ze één ‘onmogelijk’ gebed binnen twee weken beantwoordt, dan moet Hij de aarde sparen.
Ze kiest een liefdesgebed. Ja, ook hier laat (romantische) liefde de aarde ronddraaien. Samen met Craig en later met ook Gods persoonlijke assistenten Sanjay (Karan Soni) en Rosie (Lolly Adefope) vormen ze een team. Sanjay en Rosie zijn maar al te blij om niet langer de onbenullige taken die God voor hen heeft uit te voeren.
9137.w1500.0.e33b960
Het team kan de twee mensen volgen op de oude computerschermen, waardoor het haast voelt alsof het een comedy in een comedyserie is. Alleen lijkt alles wat zij doen de twee mensen juist verder uit elkaar te drijven, in plaats van dichter bij elkaar te brengen. De vaak desastreuze gevolgen van hun interventies worden op zeer grappige wijze verteld door nieuwslezer LaRon Ron St. Claire (Mike Dunston). De serie is satirisch, grappig, en aandoenlijk, met voldoende etnische diversiteit, en zit vol slimme details.
Miracle Workers S01, vanaf 12 april 2019 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!