Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Midnight at the Pera Palace S01E01-05: tijdreizen in beroemd Turks hotel

  •  
04-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
387 keer bekeken
  •  
Midnight at the Pera Palace
Een fictief visueel feest geworteld in historische evenementen.
In de Turkse serie Midnight at the Pera Palace komen drama, mysterie, historie en fantasie samen in een visueel feest dat zich in de jaren 20 van de vorige eeuw afspeelt. Het verhaal is gebaseerd op de roman Midnight at the Pera Palace: The Birth of Modern Istanbul van Charles King en werd gecreëerd door Emre Sahin, Kelly McPherson en Sam Anzel.
Het verhaal volgt Esra (Hazal Kaya), een journaliste voor de lokale krant van Istanbul die de opdracht krijgt om over het wereldberoemde Pera Palace Hotel te schrijven. Het hotel, dat gasten als Josephine Baker, Ernest Hemingway en Esra’s favoriete auteur Agatha Christie ontving, bestaat 130 jaar. In het hotel krijgt ze een rondleiding van hotelmanager Ahmet (Tansu Biler) die haar alle historische feitjes vertelt en haar kamer 411 laat zien, waar Agatha Christie haar roman Murder on the Orient Express geschreven zou hebben.
Midnight at the Pera Palace
Als een droom die werkelijkheid wordt, mag Esra in de kamer van Agatha Christie verblijven. Maar wanneer de klok middernacht slaat en de kamer begint te beven, wordt ze getransporteerd naar 1919. Plotseling begeeft ze zich in het Istanbul dat aan de voet staat van de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog en midden in een politiek complot.
Midnight at the Pera Palace
Als in een Agatha Christie-roman stuit ze ook op een moordmysterie. Een vrouw die ook in het hotel verblijft en Peride heet wordt dood gevonden door Ahmet en laat haar nou net Esra's dubbelganger zijn. Ze neemt haar identiteit aan en het is aan haar en Ahmet – die ook naar 1919 is gereisd – om te zorgen dat de grondlegger van de Turkse republiek Mustafa Kemal Atatürk wordt beschermd, zodat de toekomst niet in het geding komt. En dat zorgt voor spanning en plottwisten. Ook geeft het Esra de mogelijkheid om belangrijke dingen te doen waar zij in haar eigen tijd zo naar verlangde en haar eigen familiehistorie te ontdekken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Midnight at the Pera Palace
Midnight at the Pera Palace is een hoogwaardige toevoeging aan het internationale aanbod op Netflix en intrigeert door de combinatie van Turkse historische gebeurtenissen en fictie.
Midnight at the Pera Palace S01, vanaf 3 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!