Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Lucifer S05E01-04 een warm weerzien?

  •  
21-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Lucifer S05
Met Lucifer in de Hel en detective Chloe in Los Angeles lijkt een hereniging haast onmogelijk. Een misnoegd familielid helpt hen een handje.
Heel eerlijk: ik had het niet erg gevonden als het vierde seizoen toch echt het laatste was gebleken. Niet dat ik niet meer tijd had willen doorbrengen met Lucifer Morningstar (Tom Ellis), Heerser van Hel, die in Los Angeles samen met detective Chloe Decker (Lauren German) moordzaken oplost. Maar het einde van het vierde seizoen was een bitterzoet, maar ook verrassend passend einde geweest. Net op het moment dat Chloe uit durft te komen voor het feit dat ze inderdaad houdt van Lucifer, zelfs al is hij de Duivel, realiseert Lucifer zich dat hij – voor de veiligheid van de mensheid en de enige vrouw van wie hij ooit heeft gehouden – thuishoort in de Hel.
Toen maakte Netflix bekend dat er niet één, maar zelfs nog twee nieuwe seizoenen zouden volgen.
Dus is de hamvraag: hoe nu verder? In de allereerste aflevering van het vijfde seizoen (dat in twee delen op Netflix verschijnt) blijven alle personages nog redelijk netjes op hun toegewezen plekken. Lucifer houdt in de Hel alle demonen en verloren zielen in het gareel, terwijl ook Chloe en co zo goed en kwaad als het gaat hun normale leven oppakken. Uiteraard zullen de paden elkaar onvermijdelijk toch gaan kruisen, als Chloe de moord van een man onderzoekt die bij Lucifer vastzit in zijn persoonlijke ‘hell loop’.
Het is leuk om Lucifer, en vaste gasten demon Maze (Lesley-Ann Brandt), therapeute en kersverse moeder van halfgod Linda (Rachael Harris) en de altijd opgewekte forensisch detective Ella (Aimee Garcia), weer in actie te zien. De makers durven ook wat meer te experimenteren, onder andere in een aflevering waarin een moord moet worden onderzocht op de set van een tv-serie, genaamd Lieutenant Diablo (over de duivel die samen met een voormalig stripteasedanseres misdaden oplost). En een aflevering speelt zich af in 1946 en is gefilmd als film noir (met een welkom weerzien van Tricia Helfer).
Maar de sjeu is er voor de kijker inmiddels wel een beetje af. Opnieuw zijn er obstakels op de weg waardoor Lucifer en Chloe elkaar niet in de armen kunnen vallen. Opnieuw krijgt Lucifer het aan de stok met een gepikeerd familielid, dat vooralsnog niet kan tippen aan voorgaande spelbrekers als Charlotte (Helfer, Battlestar Galactica), de moeder van Lucifer en Marcus Pierce (Tom Welling, Smallville), ook wel bekend als Kaïn. Zelfs al lijkt dit familielid verdacht veel op onze titelheld.
 
 
Lucifer S05, vanaf 21 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!