Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Lovesick S03. Voorbij lang en gelukkig

  •  
04-01-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Lovesick
Dylan is nog steeds op zoek naar liefde in tijden van chlamydia. Maar het einde – en het begin – zijn in zicht.
Het is in ieder geval niet de meest voor de hand liggende manier om een romantische comedyserie te beginnen: Dylan (Johnny Flynn), een single jongeman van achterin de twintig, krijgt te horen dat hij ergens in de afgelopen zeven jaar chlamydia heeft opgelopen. En dus aan hem de ondankbare taak om al zijn voormalige seksuele partners daarvan op de hoogte te brengen. Eén van hen is Evie (Antonia Thomas), Dylans goede vriendin en huisgenootje.  
Dat Dylan en Evie voor elkaar gemaakt zijn is al vrij snel duidelijk. Wat niet betekent dat de serie het makkelijk voor ze maakt. Aan het einde van het tweede seizoen heeft Evie haar verloving met haar tweede keus verbroken, maar Dylan is nog steeds samen en gelukkig met voormalige barvrouw en aspirant schrijfster Abigail (Hannah Britland).
Zo’n romantische impasse kan natuurlijk niet tot in de eeuwigheid worden volgehouden (Iets wat New Girl ook aan den lijve heeft ondervonden). De rek is er aan het begin van het derde seizoen ook wel een beetje uit. Alle andere ‘chlamydia-meisjes’ zijn inmiddels afgevinkt, Dylan en Evie realiseren zich allebei apart wat ze voor elkaar voelen en zelfs Abigail weet hoe de vork in de steel zit. En toch wringen de schrijvers zich in steeds moeilijkere bochten om het onvermijdelijke nog even uit te stellen.
Het goede nieuws: de serie weet dit ook. Het moment dat Dylan en Evie elkaar in de armen vallen komt toch sneller dan verwacht, maar net wanneer je je af begint vragen wat er nu verder nog te vertellen is, toont showrunner Tom Edge zijn ware intenties. Het derde seizoen kijkt verder dan ze leefden nog lang en gelukkig, iets wat ook al snel en pijnlijk duidelijk wordt bij Angus (Joshua McGuire), een bevriend gebleven ex van Evie (Opvallend minpuntje dit seizoen: Evie heeft exen, vrienden, mannelijke familieleden, maar geen enkele vriendin). Aan het einde van het vorige seizoen leek Angus eindelijk het geluk te hebben gevonden bij stripteasedanseres Holly (Klariza Clayton), die zwanger raakte tijdens hun eerste ontmoeting. Tot ze zich – te laat – realiseren dat ze elkaar eigenlijk helemaal niet kennen.  
Dylan en Evie mogen dan wel zijn voorbestemd, dat betekent niet dat alles meteen op rolletjes loopt. Zeker niet wanneer je binnen vijf minuten het ene vriendinnetje hebt ingewisseld voor het andere. Luke (Daniel Ings, de schuins marcherende rechterhand van Prins Philip in The Crown), Dylans beste vriend en beruchte rokkenjager, geeft Dylan dan ook een belangrijke waarschuwing: verkloot het niet! Want, als de voorgaande twee seizoenen ons iets hebben geleerd, dan is het wel dat Dylans keuze qua vriendinnetjes vaak veel te wensen overlaat. Dylan is om de haverklap verliefd, maar geen van zijn relaties doorstaat de tand des tijds. De grote boosdoener? Hij vindt het belangrijker aardig dan eerlijk te zijn. Met als gevolg dat wanneer een vriendinnetje zijn aanloop naar ‘Je bent geweldig, maar ik maak het uit’ per ongeluk interpreteert als een liefdesverklaring, hij haar niet durft te corrigeren. Dat zou namelijk ‘onbeschoft’ zijn.
Het geeft seizoen 3 een verfrissende maar ook heel herkenbare wending. Dylan is een leuke jongen, maar ook veel werk. En een wederzijdse liefdesverklaring is niet het eindpunt, maar pas het begin.
Lovesick S03. Nu te zien op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!