Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Love & Anarchy S01E01-03: openhartige werkplekkomedie

  •  
04-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
Love & Anarchy
De Zweedse werkplekkomedie toont een grappig maar gevaarlijk spel van verleiding tussen een carrièrevrouw en een jonge medewerker.
Het lijkt een normale doordeweekse ochtend voor een succesvol echtpaar in Stockholm. De kinderen, Isabel en Frank, treuzelen voordat ze naar school gaan; de neerbuigende vader Johan wil nog een plan bespreken voor de badkamerarchitect langskomt; en Sofie (Ida Engvoll) heeft tien minuten nodig voor haar make-up, maar eenmaal in de badkamer volgt een snelle masturbatiesessie.
In het achtdelige Zweedse drama Love & Anarchy (originele titel: Kärlek & Anarki)  werkt Sofie als freelance consultant, waarbij ze een noodlijdende uitgeverij nieuw leven dient in te blazen om in de toekomst te overleven. Tijdens haar eerste dag ontmoet ze de uitzendkracht Max (Björn Mosten), die als IT-er voor de uitgeverij werkt. Hij betrapt haar wanneer ze na werkuren op het kantoor masturbeert, en er ontstaat een durfspel wie de gekste dingen kan uithalen. Het plagerige begin zorgt voor een spel met steeds grotere uitdagingen en implicaties.
Love & Anarchy
Het scenario heeft een intrigerend idee, maar het blijft de vraag of scenarist Alex Haridi en regisseur Lisa Langseth tot het einde van de serie de vaart weten te behouden. Hoewel de serie thematisch gezien niets nieuws brengt – zie onder andere de routine van een langdurige relatie, en de kriebels van een nieuwe of verboden romance – weten Haridi en Langseth te boeien doordat het concept in de kern gaat over wild willen zijn, maar gebonden worden aan sociale conventies.  
Love & Anarchy
Van een aankomende schrijfster die niet gepubliceerd wil worden omdat een oude rot in het vak haar een ‘dick pic’ stuurde via Instagram, tot een ondermaatse boekverfilming door de Amerikaanse streamingdienst Stream-Us die zorgt voor een grote paniekaanval. De cultuuromslag binnen de uitgeverij brengt nogal wat chaos met zich mee. De oude garde – vooral de aanmatigende hoofdredacteur Friedrich (Reine Brynolfsson) - blijft zich krampachtig vasthouden aan traditionalisme, en de nieuwe werknemers – waaronder hoofd public relations Denise (Gizem Erdogan) - willen zich meer inzetten voor eigentijdse, sociale rechtvaardigheid.
Love & Anarchy
Love & Anarchy heeft in ieder geval wél de juiste elementen: serieus karakterdrama vermengd met een vleugje sexy komedie. De serie heeft een volwassen kader en stipt verschillende onderwerpen aan om de kijker te prikkelen, zonder dat het ooit ranzig wordt. Het bevat genoeg anarchie om de sprankeling van het leven te voelen.
Love & Anarchy, vanaf 4 november 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!